19 EYLÜL, PERŞEMBE, 2019

İstanbul Boğazı’nda Bir Edebiyat Festivali

Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl 8’inci kez düzenlenecek Sarıyer Edebiyat Günleri, 25-29 Eylül tarihleri arasında Boğaz’ı edebiyatla buluşturacak.

40 yayınevi ve 210 yazarın katılımıyla gerçekleşecek etkinlik her yıl olduğu gibi birçok şair, yazar, gazeteci, akademisyen ve edebiyatçıya ev sahipliği yapacak. Usta yazar Hıfzı Topuz'un onur konuğu olarak katılacağı Sarıyer Edebiyat Günleri, Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü’nün Ahmet Ümit’e verilmesinin ardından Selda Bağcan konseriyle sona erecek.

Edebiyat günleri yazarların, şairlerin yanı sıra dört büyükşehir belediye başkanını da bir araya getirecek. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in moderatörlüğünde; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katılımıyla “Yerel Yönetimler ve Edebiyat” başlıklı bir panel gerçekleşecek.

Program kapsamında Şiir Teknesi, Celil Nalçakan, Hakan Gerçek ve Şükrü Erbaş’ın seslendireceği şiirlerle boğazda maviliklere açılacak. Etkinliğe farklı ilçelerden katılacak edebiyatseverler için Kadıköy ve Beşiktaş'tan kalkacak Şiir Hatları; Grup Yol’a Düş’ün müzik ve şiir dinletisiyle keyifli şiir yolculuğu yapacak.

​Etkinlikte; Hıfzı Topuz, Ahmet Ümit, Hasan Ali Toptaş, İnci Aral, Canan Tan, Zafer Algöz, Can Yılmaz, Nebil Özgentürk, Aydın Ilgaz, Işık Öğütçü, Behiç Ak, Oya Baydar, Adnan Özyalçıner, Zeynep Oral, Şükrü Erbaş, Latife Tekin, Yalvaç Ural, İhsan Eliaçık, Sinan Meydan, Mine Söğüt, Kahraman Tazeoğlu ve birbirinden usta isimler edebiyatseverler için imza günü düzenleyecek.

0
1967
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage