22 MART, ÇARŞAMBA, 2023

İlkem Güneri’nin İlk Kişisel Sergisi “Bullseye” RED art istanbul’da

İlkem Güneri’nin lowbrow ve street art akımlarından etkiler taşıyan eserlerinden oluşan “Bullseye” başlıklı kişisel sergisi 28 Mart tarihine kadar RED art istanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

Güncel olguları ironik bir bakış açısıyla aktardığı resimlerinde çoğunlukla stilize edilmiş çizgi karakterleri figür olarak merkeze alan İlkem Güneri, çocuksu ve minimalist yüz ifadelerine sahip bu figürlerin asi, sisteme başkaldıran ve özgürlüğüne düşkün karakterler olduğunu söylüyor. “Bullseye” sergisi, lowbrow ve street art akımlarından etkiler taşıyan 15’i aşkın eseri izleyiciye sunuyor. Sergiden elde edilen gelirin bir kısmı deprem bölgesindeki çocuklara destek veren UCİM’e (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) bağışlanacak.

RED art istanbul Kurucu Ortağı Yiğit Aydın, İlkem Güneri’nin “Bullseye” sergisi hakkında şunları söylüyor: “Kullandığı temalardan renk paletinin çarpıcılığına kadar İlkem Güneri’yi özgün kılan birçok özelliği var ancak bunların arasında benim için en değerli olanı sanatının yarattığı pozitif etki. İlkem’in eserlerini izleyen herkesin yüzünde kocaman bir tebessüm oluşuyor ki bunu başarabilen sanatçı sayısının çok da fazla olduğunu söyleyemeyiz. İçinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde İlkem’in eserlerinin sanatın iyileştirici gücünü gerçek anlamda yansıttığına inanıyorum.”

​İlkem Güneri’nin ilk kişisel sergisi “Bullseye” 28 Mart tarihine kadar RED art istanbul’da ziyaret edilebilir.

0
1057
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage