21 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2021

İKSV Alt Kat’tan 23 Nisan’da Çocuklara Özel Çevrim İçi Atölyeler

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bünyesinde, kültür-sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkânlarını artırmayı amaçlayan İKSV Alt Kat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Zorlu Holding desteğiyle atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Salgın sebebiyle23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerinde karşılayacak olan çocuklara, müzik, görsel sanatlar ve tiyatro alanlarında farklı yaş gruplarına özel hazırlanan atölyelerle bayram coşkusunu yaşatmak amacıyla gün boyu aileleriyle birlikte katılabilecekleri çevrim içi atölyeler yapılacak.

23 Nisan Cuma günü 11.00 - 11.45 saatleri arasında İKSV tarafından kurulan Birlikte Güçlü Sesler Korosu koristi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü Öğrencisi Sera Çamaş tarafından “Sera Çamaş ile Beden Müziği ve Ritim Atölyesi” gerçekleştirilecek. Bu atölyede çocuklar 23 Nisan sabahına müzikle ve canlı ritimlerle başlayıp hep birlikte öğrenecekleri keyifli bir şarkıya, bedenleriyle ritim yaparak eşlik edecekler. Zoom üzerinden gerçekleştirilecek atölyeye 3 yaş ve üzerindeki çocukların tek başlarına veya isterlerse aileleriyle birlikte katılabilecekler.

13.00 - 14.00 saatleri arasında Atölye Pikolo tarafından hazırlanan “Atölye Pikolo ile ‘Bütün Renkler El Ele’ Sanat Atölyesi” 6 yaş ve üzeri tüm çocuklar ve ebeveynlerinin katılıyla gerçekleşecek. Zoom üzerinden düzenlenecek bu atölyede Hollandalı ressam Piet Mondrian, Meksikalı sanatçı Frida Kahlo, Amerikalı sanatçı Roy Lichtenstein ve Türk ressam Semiha Berksoy’un eserlerinden ilhamla çocuklar krikami tekniği ile resmi bir araya getirecek kâğıttan el ele tutuşan cam süslemeleri yapacaklar. Dünyanın farklı ülkelerinden bu dört farklı sanatçıyı ve onların eserlerinde kullandıkları renkleri, şekilleri, desenleri, teknikleri inceleyecek ve ebeveynlerin asistanlığında 23 Nisan’ı kutlamak için kendi pencere süslerini tasarlayacaklar.

Günün son etkinliği olan “Sevinç Erbulak ile ‘Bir Hayal Bir Oyun’ Atölyesi” ise 15.00 - 16.00 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek. İKSV tarafından 2019’da yayımlanan Tiyatro’da Bir Gün çocuk kitabının yazarı ve oyuncu Sevinç Erbulak, 8 yaş ve üzeri çocukların katılımıyla 23 Nisan’da çocuk olmak, hayaller ve oyun üzerinden bol sohbetli ve eğlenceli bir atölye yürütecek. Etkinlikte Zorlu Holding’in “Bir Hayal Bir Oyun” Öykü Yarışması’nda birinci seçilen Acayip Teknolojik Masallar öyküsü okunacak ve öyküden ilham alan yaratıcı bir sohbet yapılacak.

23 Nisan Cuma günü Zoom platformu üzerinden ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek çevrim içi atölyelere buradan kayıt olarak katılabilirsiniz.

0
750
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage