20 MART, CUMARTESİ, 2021

İAE ve Pera Müzesi'nden “Bendine Sığmayan İstanbul” Konferansı

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Pera Müzesi tarafından Heinrich Böll Stiftung Türkiye iş birliğinde kenti canlı ve cansız tüm varlıklarıyla birlikte ele alan Istanbul Unbound (Bendine Sığmayan İstanbul) başlıklı bir konferans düzenlenecek. 80’i aşkın akademisyen ve sanatçının bir araya geleceği konferans 8 - 11 Nisan tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşecek. Uluslararası etkinlikte balıklarından köpeklerine, su kaynaklarından kanalizasyon sistemine, metruk yapılarından mega inşaat projelerine, İstanbul’a dair çeşitli konular işlenecek.

Salgın hastalıklardan iklim değişikliğine, insan-hayvan ilişkilerinden kentsel ekosistemde suyun önemine, İstanbul’un farklı dönemlerine ait çok çeşitli konuları ele alacak Istanbul Unbound: Environmental Approaches to the City (Bendine Sığmayan İstanbul: Kente Çevresel Yaklaşımlar) konferansı, dört gün boyunca sürecek ve 80’i aşkın yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırlayacak.

Konferans küreselleşme ve insan-çevre ilişkisiyle ilgili önemli çalışmalara imza atan Kaliforniya Üniversitesi Santa Cruz antropoloji profesörü Anna Lowenhaupt Tsing’in açılış konuşmasıyla başlayacak, Harvard Üniversitesi Tarih Bölümü, Vehbi Koç Türkiye Çalışmaları Kürsüsü Profesörü Cemal Kafadar’ın konuşmasıyla de bitecek.

Konferans kapsamında birbuçuk iş birliğiyle sanatçı, akademisyen ve araştırmacıların video üretimlerinden oluşan 29,9 km programı ve Pera Film iş birliğiyle Natura Urbana: Berlin'in Boş Arazileri adlı belgesel katılımcılarla buluşacak. Savaş sonrası Berlin, kentsel peyzaj ve değişen bitki örtüsü üzerinden anlatıldığı filmde kent tarihi savaş, jeopolitik bölünme ve mekânsal dönüşüm paralelinde ele alınıyor. Film gösteriminin ardından filmin yönetmeni Cambridge Üniversitesi coğrafya profesörü Matthew Gandy ile soru-cevap seansı yapılacak.

Ücretsiz ve çevrim içi olacak konferans hakkında daha fazla bilgiye buradan erişebilir, buradan da kayıt olarak katılabilirsiniz.

0
1381
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle