11 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2022

Hüsamettin Koçan “Atölyenin Belleği” Sergisiyle Bodrum’da

Hüsamettin Koçan’ın farklı dönemlere ait 37 eserinin yer aldığı “Atölyenin Belleği” başlıklı kişisel sergisi Bodrum Mausolos Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.

“Sanatçının atölyesi onun yüreği, beyni ve çağıdır” diyen Hüsamettin Koçan’ın “Atölyenin Belleği” başlıklı sergisi, 11 Ağustos Perşembe günü (bugün) saat 19:00’da açılacak ve bir ay boyunca ziyarete açık olacak. Sergide, sanatçının farklı dönemlerinden çeşitli teknikteki 37 yapıtı yer alıyor.

Hüsamettin Koçan, 12 Ağustos’ta Tamer Levent’in katılımıyla “Sanatın Merkezi İnsan”, 14 Ağustos’ta ise Kıymet Giray’ın katılımıyla “Sanatçının Atölyesi” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecek. Aynı zamanda sergi mekânı olan Bodrum Mausolos Sergi Salonu’nda yapılacak olan konuşmalar izleyiciye açık olacak.

Hüsamettin Koçan sergisi ile ilgili şunları söyledi: “Sanatçının atölyesi beynidir, kalbidir ve içinde yaşadığı dünyadır. Dönüp dolaşıp tüm bu birikimleri uygulamak için bir mekâna ihtiyaç duyar, o mekân da sanatçının atölyesidir. Bu nedenle de ‘Atölyenin Belleği’ sergimde tanıklıklarımı izleyiciyle olanaklar ölçüsünde paylaşmak istedim. İzleyici bu sergide daha çok bir gölgeyle, farklı malzemeyle, Anadolu kültürü ile karşılaşacak. Elbette bastırılmış sözler, yalnızlıklar, suskunluklar, korkular ve insanı en derinden anlama çabası bu gölgenin yolculuğuna katılmış olacak.”

​Hüsamettin Koçan’ın “Atölyenin Belleği” başlıklı kişisel sergisini bir ay boyunca Bodrum Mausolos Sergi Salonu’nda ziyaret edebilirsiniz.

0
2764
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage