03 MART, ÇARŞAMBA, 2021

Hande Şekerciler’in Yeni Sergisi “ecstasy” Cermodern’de

Hande Şekerciler’in insanın çelişkilerini ve birbiri içine geçmiş farklı ruh hâllerini vücut hâline getirdiği heykellerinden oluşan “ecstasy” başlıklı sergisi CerModern Kuzey Hangar’da sanatseverlerle buluşuyor.

Hande Şekerciler, Albert Camus’nün “İnsan ne ise o olmaya yanaşmayan tek canlıdır” sözü etrafında şekillenen düşüncelerini bir forma dönüştürme ihtiyacı hissettiğini söylüyor. Bundan yola çıkan sanatçı ne yaparsa yapsın kendisi için yeterli olamayan, yetersizlik hatta daha çok değersizlik duygularıyla boğuşan insanların kendilerine ve başkalarına çok gördüğü iç huzuru ve mutluluğu paralel evrende tersine çeviren dingin formlar olarak sunuyor.

“ecstasy” adlı sergideki çıplak heykel figürleri cinsiyetlendirilmiş, toplumsal etiketleri reddetmek üzere kıyafetlerden, aksesuarlardan ve hatta saçtan arındırılmış, “cinsellikleri ve yönelimleri ile barış içinde varoluşlarını kucaklayan” karakterler yaratma girişimi olarak izleyicinin karşısına çıkıyor.

Hande Şekerciler’in teknolojiye ve yeni üretim tekniklerine olan ilgisi, klasik formları çağdaş üretim yöntemleriyle birleştirmesine yardımcı olurken, sanatçının imza değeri taşıyan işçiliği ve kendi ürettiği patine sayesinde heykellerini ışığa kavuşturan renklendirme becerisi, Helenistik ve Rönesans dönemi etkileri taşıyan bu formları görkemli yapıtlara dönüştürüyor. Ayrıca Hande Şekerciler “ecstasy” sergisinin yanı sıra Arda Yalkın ile birlikte sanatsal ikili oldukları ve dijital teknolojiyi geleneksel sanat üretimine dâhil etmenin yollarını aradıkları yeni bir estetik buluşmasını amaçlayan “ha:ar” adlı bir yan proje de yürütüyor. “ecstasy” CerModern Kuzey Hangar’da sergilendikten sonra Arda Yalkın’ın dâhil olmasıyla “ha:ar” başlığı altında Kuzey ve Güney Hangar’da birleşecek.

​Hande Şekerciler’in “ecstasy” başlıklı kişisel sergisi 3 Mart - 20 Nisan tarihleri arasında CerModern Kuzey Hangar’da görülebilir.

Künye:
1- ecstasy no:15, 82x55x48cm, 6+1 edition,Bronze with Custom Made Chemical Patina, 2020
​2- ecstasy no:5, 65x30x31cm, 6+1 edition, Bronze with Custom Made Chemical Patina, 2020

0
4574
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage