17 EYLÜL, CUMA, 2021

ha:ar’ın Çalışmaları Contemporary İstanbul’da

Sanatçı ikilisi ha:ar’ın çalışmaları JD Malat Gallery iş birliğiyle 5 - 10 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

Heykeltıraş Hande Şekerciler ve dijital sanatçı Arda Yalkın’dan oluşan ha:ar’ın eserleri “Pulse: Electric Mannerism” başlığı altında ilk olarak Ankara’da daha sonra da Venedik ve Milano’da sergilendi. Şimdi ise İstanbul’da izleyicilerle buluşacak. Ayrıca J.D Mallat Gallery tarafından temsil edilen heykeltıraş ve yeni medya sanatçısı Hande Şekerciler “ecstasy” adlı heykel serisinde yer alan eserleriyle Contemporary İstanbul’da olacak.

ha:ar’ın çalışmaları, Rönesans ve Barok dönemlerinin büyük ustalarını, geçmişi yeniden yorumlayan bir dizi kompozisyon ile fiziksel ve sanal bir ortamla ilişkilendirerek keşfediyor. Maniyerist bir etki öneren eserlerin her bir ögesi mistik pozlarda tasvir edilirken, Barok resmini anımsatan bulutlarla çevrili dramatik bir bedensel gerilim ile karakterize ediliyor. İnsanlığın yarattığı medeniyetle, ürettiği teknolojiyle ve varoluş biçimiyle çatışma konularına odaklanan ha:ar’ın sergisinde İmkansız Heykeller serisinden işleri bulunuyor. Serinin yeni parçası olan video çalışma da fuar kapsamında ilk kez izleyicilerle buluşacak.

​ha:ar’ın üretimleriyle diyalog hâlinde olan Hande Şekerciler’in heykelleri, dijital ve somut gerçekliklerin yansımalarına odaklanıyor. Rönesans yankısına dalmış görünen bir insan figüründen yola çıkan sanatçı, öznelerin kimliğini altüst ederek, onları saç ve giysi gibi karakterize edici unsurlardan arındırıp özgürleştiriyor. İzleyiciye bedenleri anonim olarak, herhangi bir sosyal yapının ötesinde görme fırsatı sunuyor.

Künye:
1. ecstasy self-portrait no:1,92x112x101 cm, 3+1 edition, Bronze with Custom Made Chemical Patina, 2020
2. ha:ar, Impossible Sculptures No:24, CGI (Computer Generated Image) (Bilgisayar İle Üretilmiş Görüntü), Computer Controlled Light Box (Bilgisayar Kontrollü Işıklı Kutu), 200x175, 2021
​3. ha:ar, Impossible Sculptures No:23, CGI (Computer Generated Image) (Bilgisayar İle Üretilmiş Görüntü), Computer Controlled Light Box (Bilgisayar Kontrollü Işıklı Kutu), 200x166, 2021

0
1473
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage