06 ŞUBAT, PAZAR, 2022

Gülen Eren’in “Ayaklarımın Altındaki Toprak” Sergisi KOLİ Art Space’de

Gülen Eren’in “Ayaklarımın Altındaki Toprak” başlıklı kişisel sergisi M. Wenda Koyuncu küratörlüğünde 26 Şubat tarihine kadar KOLİ Art Space’de sanatseverlerle buluşuyor.

Gülen Eren’in farklı disiplinleri bir arada kullandığı sergi, sanatçının son yıllardaki üretimlerinden oluşuyor. “Ayaklarımın Altındaki Toprak” insan belleğini yaralı bir haritadan ibaret kılan, ruhsal dünyası üzerinde kederli oyuklar açan çeşitli toplumsal, siyasi ve psikolojik hâlleri bir araya getiriyor. Sergi izleyiciyi bütüncül bir dünya imgesini oluşturmanın imkân dışılığını sorgulamaya davet ediyor.

Sanatçı sergide form ve malzemeye dönük araştırmalarını kişisel ve politik meselelere bakışındaki özgün yorumuyla bir araya getiriyor. Eril tahakküm dünyasında bütünsel bir beden ve benlik inşasının imkânsızlığını görünür kılan sergi; tesadüfi, olağan, gelip geçici gibi görünen bir takım psikolojik fenomenlerin ruhta ve bedende katılaşan imgelerini izleyiciye sunuyor. İmgelerinde hiçbir temsiliyet rolüne girmeyen sanatçı, politik şiddetin yarattığı mağduriyetleri kendi belleği ve duygusundaki karşılığını ele alıyor. Sanatçı yaşadığı coğrafyada cereyan eden bazı adalet ve vicdan kanatan meseleleri kendi yaşadıklarıyla içe içe geçirip yorumluyor. Eren yaşanan travmaları yeniden ayağa kalkmanın ve tekrar düşünmenin bir imkânı olarak görselleştiriyor. Eren’in çalışmaları Birhan Keskin’in Karıncalar adlı şiirinde geçen “ayaklarımın altındaki toprak...” dizesine atıfla bir araya geliyor.

​Gülen Eren’in “Ayaklarımın Altındaki Toprak” başlıklı kişisel sergisini 26 Şubat tarihine kadar KOLİ Art Space’de ziyaret edebilirsiniz.

0
1371
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage