17 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2022

Gözde İlkin’in “Emanet Zemin” Sergisi .artSümer’de

Gözde İlkin’in .artSümer’deki beşinci kişisel sergisi “Emanet Zemin”, 14 Eylül - 12 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Gözde İlkin, toplumsal kimliği, toplumsal süreçleri temsil eden ve bir hafıza nesnesi hâline gelmiş olan masa örtüsü, perde, çarşaf gibi yerel buluntu kumaşlarla çalışıyor. Kumaş üzerine yaptığı motifler ve çizimler, günümüzün kültürel bilgilerini, siyasi ve sosyal ilişkilerini, toplumsal cinsiyet konularını betimliyor. Ait olmanın yollarını keşfetmek için doğanın izini sürüyor. Doğadan ilham alan formları, bitkileri, hayvanları ve insanları birbirine yakınlaştırarak iyileştirici ile dönüştürücü etkilerin izini sürüyor. Serginin küratörlüğünü Duygu Demir üstleniyor.

“Emanet Zemin” sergi boyunca belli aralıklarla Aslı Öztürk’ün koreografisiyle aktive olacak; zeminin sesleri Berke Can Özcan’a ait.

“‘Emanet Zemin’ bir yandan üç boyuta yayılan, esnetilmiş bir manzara resmi, bir yandan da ses ve hareket için bir sahne. Ateş, su, toprak ve havadan şamil bu mekân belki içine yerleşilen bir motif, belki de zihnimizde bir mağara. Burası aynı zamanda evsiz taşlara yuva, sürüklenmiş dallara ve dansçılara vardiya, çatlaklara bir dua. ‘Emanet Zemin’de gözleri kapatıp rüya görmek, kulak misafiri olmak, hareketlenmek kadar köklenmek de serbest; maksat Gaia’yla temaşa.”

Gözde İlkin’in “Emanet Zemin” başlıklı kişisel sergisini 14 Eylül - 12 Kasım tarihleri arasında .artSümer’de ziyaret edebilirsiniz.

​Künye: Gözde İlkin, Doğumlarını hatırlayanlar, 2022 farklı boyutlarda doğadan toplanmış parçalar ve kumaş ile işleme

0
3859
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage