28 ARALIK, SALI, 2021

Gerçek Çocukluk Hikâyeleri Dizisinden “Çocuk Yenilikçiler”

Robin Stevenson’ın yazdığı, Allison Steinfeld’in resimlediği mucitlerin ve öncülerin gerçek çocukluk hikâyelerine odaklanan “Gerçek Çocukluk Hikâyeleri” dizisinin Çocuk Yenilikçiler kitabı Onur Kaya’nın çevirisiyle hep kitap’tan çıktı.

Bu dizi; teknoloji, eğitim, ticaret, bilim, sanat ve eğlence gibi çeşitli alanlar üzerine kafa yoran bir grup parlak zekâlı çocuğun hikâyesini konu alıyor. Walt Disney’den Alan Turing’e, Steve Jobs’tan Florance Nightingale’e birbirinden başarılı ismin gerçek çocukluk hikâyesine odaklanan bu seri hem çocukları hem de yetişkinleri eğlence ve bilgi dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Dizinin Çocuk YazarlarÇocuk SporcularÇocuk Sanatçılar ve Çocuk Bilim İnsanları kitapları da yine hep kitap etiketiyle yayımlanmıştı.

“Onlar hayata büyük fikirleri olan küçük çocuklar olarak başladılar… Çoğu zaman engellerle karşılaşsalar da zaman içinde büyük bir yaratıcılık ve tutkuyla ilgi alanlarının peşinden koşan birer yetişkin oldular. Onlar çocuk yenilikçiler… Ve onlar olmasa dünyamız çok farklı bir yer olurdu.”

0
1564
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage