18 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2021

“Genco” Belgeseli 6 Eylül’de ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda

ENKA Sanat’ın yapım sponsorluğunu üstlendiği, Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal’ın kariyerine ve sanat hayatına odaklanan Genco belgeseli, 6 Eylül’de ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşacak.

Genco Erkal ve yönetmen Selçuk Metin’in de katılımıyla 16 Ağustos’ta ön gösterimi gerçekleştirilen Genco belgeseli, Genco Erkal’ın 60 yıllık sanat hayatını ele alıyor. Genco Erkal’ın senaryosunu yazdığı, otobiyografik bir nitelik taşıyan belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini Selçuk Metin, görüntü yönetmenliğini ise Uğur İçbak üstlendi. Genco Erkal rehberliğinde geçmişte bir yolculuk sunan belgesel, bugüne kadar 55 oyun yönetmiş, 80 oyunda oynamış, 9 oyun çevirmiş, 23 uyarlama yapmış ve 1 oyun yazmış sanatçının, bütünüyle tiyatroya adanmış yaşamını anlatıyor. Sanatçının çocukluğunun, gençliğinin ve meslek hayatının çok büyük bir bölümünün geçtiği İstiklal Caddesi’nde başlayan belgesel, kronolojik bir sırayı takip etmekten ziyade, olaylar, zamanlar ve mekânlar arası çağrışımlarla, geçişli olarak ilerliyor. 90 dakikalık belgeselde Genco Erkal’ın ve Dostlar Tiyatrosu’nun arşivinden belgeler, fotoğraflar ve videolar yer alıyor.

​ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu şunları söylüyor: “1997 yılında ‘Bir Takım Azizlikler’ oyunu ile başlayan birlikteliğimiz boyunca, Dostlar Tiyatrosu’nun çok sayıda oyunu düzenli olarak ENKA Sanat salonlarında sahne aldı ve binlerce izleyici ile buluştu. Türk tiyatrosuna katkılarımızı bir adım öteye taşımak amacıyla bir süredir üzerinde çalıştığımız ‘Genco’, gelecek nesillere ülkemiz tiyatro tarihi alanında önemli bir kaynak bırakabilmek adına bizi son derece gururlandıran ve heyecanlandıran bir proje. Yalnızca bir sanatçının kariyerini değil, Türk tiyatrosunun da önemli ve büyük bir dönemini anı ve anekdotlarla aydınlatan bu belgeseli, ülkemiz tiyatro tarihi arşivlerine ve özellikle de gelecek nesillere armağan ediyoruz.”

0
1908
0
  • 18-08-2021
    0
    745
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 18-08-2021
    0
    879
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 18-08-2021
    0
    922
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage