10 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2022

Genç Mimarlar Seçkisi Sergisi’nin İkinci Edisyonu The Circle’da

The Circle organizasyonunda ve VitrA ana sponsorluğunda düzenlenen Genç Mimarlar Seçkisi Sergisi’nin ikinci edisyonu 20 Mart’a kadar The Circle’da sanatseverlerle buluşuyor.

İki yıl önce ilk edisyonu gerçekleşen Genç Mimarlar Seçkisi ve Sergisi, ikinci edisyonunda Türkiye mimarlık kültürüne katkı koyan pratikleri izleyicilere sunuyor. Sergi geleceğe yön verecek 40 yaş altı genç mimarların ulusal ve uluslararası platformlardaki tanınırlıklarını artırmayı ve mimarlığa dair güncel bir arşiv oluşturmayı amaçlıyor. Mimarlığın düşünme ve yapma sürecinin geniş çeperlere yayılabildiğini gösteren seçkide yer alan pratiklerin çeşitliliği ile zenginleşen sergi, üretimleri üzerinden tasarımcıların entelektüel kimliklerini izleyiciyle buluşturuyor. Çok boyutlu fiziksel ve dijital üretimlerinden oluşan sergiye ayrıca bir sergi kitabı ve paralel etkinlikler eşlik ediyor.

GEMSS’21 daha kapsayıcı, çoğulcu ve uluslararası yapısı ile mimarlık yapma biçimlerinin çeşitliliğine vurgu yaparak tüm alternatif pratiklerin değerli ve geçerli olduğunu vurguluyor. Sait Ali Köknar moderatörlüğünde bir araya gelen GEMSS’21’in seçici kurulunda Ömer Selçuk Baz, Pelin Derviş, Murat Germen, Tülin Hadi, Luca Molinari ve Şebnem Yalınay Çinici yer alıyor.

Seçilen Mimarlar ve Seçki Katılımcıları:

Aslı Eylem Kolbaş
Aslı Tusavul
Bihter Almaç
Bilge Bal
Dilşad Aladağ & Eda Aslan
İbrahim Tolga Han
Mert Uslu
Nil Bıçak, Erol Kalmaz, Kemal Bal (Mimarlık İşleri)
Onur Can Çakır
Pınar Kesim Aktaş
Müge Yürüten, Lorenzo Sizzi (S P A Z I O - X)
Hazal Yılmaz, Aysel Abasova, Doruk Yıldırım, Tolga Kalcıoğlu,Yiğitalp Behram (Rolab Studio & Studio Blai )
​Yelta Köm

0
1210
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage