24 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2020

Gelincik Filminin Fragmanı Yayımlandı

Yönetmen koltuğunda Orçun Benli’nin oturduğu Gelincik filminden ilk fragman yayımlandı. Başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım’ın paylaştığı filmde ikiliye Hande Doğandemir, Bülent Emrah Parlak, İnan Ulaş Torun, Nilperi Şahinkaya, Eray Özbal, Mehmet Ali Kaptanlar ve Yıldırım Bayazıt gibi isimler eşlik ediyor. Filmin senaristliğini de aynı zamanda yapımcılığını da birlikte yürüten Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar üstleniyor.

1990’lı yılların yargısız infaz ve işkencelerle dolu karanlık ve politik atmosferinde geçen Gelincik, görevinden yeni ayrılmış genç komiser Ayhan’ın (Kaan Yıldırım) hikâyesini izleyicilerle buluşturuyor. İnzivaya çekildiği orman evinin yakınlarında, adının Karadayı (Ahmet Mümtaz Taylan) olduğunu söyleyen gizemli bir adamla karşılaşan Ayhan, kendisini bir ânda gerilim dolu tuhaf bir hikâyenin içerisinde buluyor ve olaylar gelişiyor.

Öte taraftan Gelincik, yeni bir yapımcılık modeliyle hayata geçirilerek Türk sineması için bir öncü olma görevini de üstleniyor. Özellikle Amerika’da sık görülen bu modelde filmin yapımcıları Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar’a yapımcı Bulut Reyhanoğlu ile oyuncu Kaan Yıldırım eşlik ediyor. Film için Fongogo internet üzerinden toplanan bağış da film için ayrılan bütçeye dâhil ediliyor. Ekip, yeni yapımcılık modeli ile senaryolarını hayata geçirmek isteyen genç yönetmen adaylarına örnek olmayı amaçlıyor.

Görüntü yönetmenliği Tufan Kılınç’ın, müziklerini Redd grubundan Doğan Duru’nun yaptığı Gelincik’in yurt içi ve yurt dışı festivallerde gösterime girdikten sonra Türkiye ve Avrupa ülkelerinde eş zamanlı olarak vizyona girmesi hedefleniyor.

​Projeye destek olmak isteyen sinemaseverler buradan bağış yapabilirler.

https://www.youtube.com/watch?v=KWAAipSfJ1g

0
2695
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage