21 MART, PERŞEMBE, 2024

Gate 27’nin ORTA Bluesky Programının İlk Konuğu Damla Yalçın Oldu

Gate 27 ve ORTA ANADOLU iş birliğinde hazırlanan ORTA Bluesky programının ilk konuğu olan sanatçı Damla Yalçın, denim kumaşı üretimi için yeni malzemelerin kullanımına odaklanan sürdürülebilirlik temelli disiplinler arası projesi “Yaşayan Mekânlar” üzerine çalıştı.

Uluslararası Konuk Sanatçı Programı Gate 27, Türkiye'nin önde gelen denim kumaş üreticisi ORTA’nın sponsorluğunda ağırladığı sanatçı Damla Yalçın’ın “Yaşayan Mekânlar” projesine ev sahipliği yaptı. Sanatçının, “Bakteri ve Mayanın Simbiyotik Kolonisi” anlamına gelen, “Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast” ifadesinin baş harflerinden oluşan ve kombu çayı fermente etmek için kullanılan SCOBY isimli biyomalzeme ve denim kumaşı kullanarak ürettiği disiplinler arası çalışması, Gate 27 x ORTA Bluesky programı kapsamında sanatseverlerle buluştu. Bu etkinlik, Gate 27 Direktörü Burak Mert Çiloğlugil ev sahipliğinde, Gate 27 Kurucusu Melisa Sabancı Tapan, ORTA Anadolu Pazarlama ve Sürdürülebilirlik Müdürü Sebla Önder’in katılımı ve sanatçı Damla Yalçın eşliğinde bir sohbet ve açık atölye deneyimi olarak gerçekleştirildi. Sanatçı, bu yıl Sabancı Üniversitesi’nin Gate 27’ye sunduğu destek sayesinde Nur Mustafaoğlu yönetimindeki biyoloji laboratuvarında araştırma ve deneyler gerçekleştirdi.

1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında Gate 27’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen başvuru sürecinde programa katılım için toplam 25 başvuru toplandı. Küratörler Ulya Soley ve Xenia Kalpaktsoglou ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi profesörü Sezer Cihaner Keser’den oluşan bağımsız jüriye, Gate 27 ve ORTA’dan birer temsilci de katılarak tüm başvuruları değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda en yüksek puanı alan Damla Yalçın’ın projesi programa davet edildi ve sanatçı, Mart 2024’te altı hafta süresince Gate 27’nin İstanbul’daki yerleşkesinde ağırlandı.

Künye:
1-2. Fotoğraf: Emre Şişman
​3. Soldan Sağa: Damla Yalçın (Gate 27 konuğu sanatçı), Burak Mert Çiloğlugil (Gate 27 Direktörü), Sebla Önder (Orta Anadolu Pazarlama ve Sürdürülebilirlik Müdürü), Melisa Sabancı Tapan (Gate 27 Kurucusu) Fotoğraf: Emre Şişman

0
450
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage