06 AĞUSTOS, CUMARTESİ, 2022

Gate 27 ve Residency Unlimited İş Birliği Yaptı

Gate 27 ve Residency Unlimited iş birliğinde gerçekleştirilen konuk sanatçı programı için yapılan çekişte sanatçı Ana Prvacki seçildi.

Disiplinler arası etkileşimi hedefleyen uluslararası bir konuk sanatçı programı olan Gate 27, ABD’nin ilk konuk sanatçı programlarına öncülük eden Residency Unlimited ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında Gate 27 ve New York’ta yer alan Residency Unlimited, sanatçılar için konuk sanatçı programı çekilişi düzenledi. New York’a Residency Unlimited kurucu ortağı ve Direktörü Nathalie Anglès ve Gate 27 Kurucusu Melisa Tapan’ın katılımıyla konuk sanatçı programı çekilişi gerçekleştirildi.

Residency Unlimited programına üye veya bağımsız sanatçılar ve sanatçıların destekleyen sponsorları bu ilk kez yapılan çekilişe katılabilmek için bilet aldılar. Özel olarak organize edilen ve sanatçıların katıldığı etkinlikte Gate 27’ye konuk sanatçı olarak gelecek sanatçının belirlenmesi için kura çekildi. Berlin’de yaşayan kavramsal sanat ve enstalasyon sanatçısı Ana Prvacki bu çekilişin kazanarak Gate 27 Yeniköy’de bir ay boyunca konuk sanatçı programına katılma hakkının sahibi oldu. Programın Sonbahar/Kış 2023’te gerçekleşmesi planlanıyor. Ana Prvacki mimari, güzel sanatlar ve arıcılık alanındaki eğitim geçmişi ile birlikte sanat pratiği olarak müzik, tiyatro, suluboya, video, performans ve karma gerçeklik gibi disiplinlerarası bir yol izliyor.

​Bu program ile kazanan sanatçı Gate 27 Yeniköy’de bir ay boyunca konuk sanatçı olarak konaklama, üretim ve araştırma yapma ve İstanbul’un dinamik çağdaş sanat ortamını ve zanaatını keşfetme fırsatı bulacak. Program sonunda sanatçı çalışmalarının çıktılarını halka açık bir etkinlikte sanatseverlerle buluşturacak.

0
1147
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage