13 AĞUSTOS, CUMARTESİ, 2022

“Gabriel’in Düşü” 16 Ağustos’ta Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda

TiyatroDEA’nın prömiyerini 25.İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan oyunu Gabriel’in Düşü, iki aylık bir aradan sonra 16 Ağustos Salı saat 21:00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da izleyiciyle buluşacak.

Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde “En İyi Özgün Tiyatro Müziği” ve Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde “Yılın Oyun Yazarı” ödüllerini kazanan Gabriel’in Düşü, göçün toplumsal bellek üzerindeki etkileri ve insan doğası üzerinde yaptığı tahribatı üç farklı toplumun fertleri üzerinden anlatıyor. Oyun, göç edene beslenen merhamet ve nefret duygularının bıçak sırtı mücadelesini Midilli Adası’nın atmosferinde ele alıyor. Gabriel’in Düşü’nün oyuncu kadrosunda Ayşegül Tekin, Banu Çiçek, Batur Belirdi, Burak Tamdoğan, Çiçek Dilligil, Ersin Umut Güler ve Kerem Pilavcı yer alıyor. Etkinliğin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Berna ile Berk, on yıllık evliliklerinin kaderi üzerine birbirlerinden habersiz kararlar almış ve eyleme geçmek için karşı kıyı Midilli Adası’nı seçmiştir. Tatil için kiraladıkları evin sahipleri, Türkiye’nin yakın geçmişinde yaşanmış 6-7 Eylül Olayları sonrasında İstanbul’dan adaya göç etmiş bir ailenin fertleri olan Angeliki ve Angelos’tur.

Çift, ‘tuhaf’ ev sahiplerinin ‘tarih kokan’ evlerine yerleşirken; Suriye İç Savaşı’ndan Almanya’ya gitme umuduyla kaçıp, Midilli’deki Mora Kampı’nda sıkışıp kalmış Mirvan ve Yana, adadaki zorunlu misafirliklerini sonlandırmanın yollarını aramaktadır.

Midilli Adası, belki de tarihinin en kaotik dönemini yaşarken, adayı tepeden izleyen gizemli manastırın merhum Aziz’i Gabriel; birbirlerinden hem uzak hem de çok yakın üç ailenin kadınları için kurtuluş umuduna dönüşür.”

Yazar: Sema Elcim
Yönetmen: Ahmet Sami Özbudak
Dramaturji: Selen Korad Birkiye
Işık Tasarımı: Yasin Gültepe
Koreografi: Alparslan Karaduman
​Ses ve Müzik Tasarımı: Vehbi Can Uyaroğlu

0
1187
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage