17 ŞUBAT, ÇARŞAMBA, 2021

Füsun Çetinel’den Öyküler: “Olmayan Şeyler”

Kitaplarıyla her yaştan okura seslenen yazar Füsun Çetinel’in gençlerin dünyasında çoksesli bir keşif yolculuğuna davet ettiği ilk öykü kitabı Olmayan Şeyler, Günışığı Kitaplığı’ndan çıktı.

Çetinel, kaleme aldığı 15 kısa öyküde genç yaşamların türlü hâllerine ayna tutuyor. Bunu da Samatya'dan Pera'ya, Berlin'den Prag'a, bazen bir trende, bazen bir otobüste, bazense insanın büyüme serüveninde kendi iç dünyasına doğru çıktığı yolculuklarda yapıyor.Öyküler, geleceği şekillendirecek gençlerin, toplum baskısı, önyargılar, iletişimsizlik, göç, eğitim sistemi, sevgi ve şiddetle biçimlenen dünyaya tutunma ve kendi gerçekleriyle yüzleşme hikâyeleri anlatıyor.

“İlkgençlik heyecanları, zorlu seçimler, mezuniyet partisi, kendi ayakları üstünde durma çabası, takıntıların bunaltısı, hayat arkadaşı hayvanlar, şehrin karmaşası, kalp çarpıntıları, üniversite hayatı, vakitsiz olgunlaşma zorunluluğu, şiddetin ürperten gölgesi, kaçışlar, uzun yolculuklar ve sahilde bir gün... Yaşamdan ilmek ilmek dokunmuş öyküler bir araya geliyor, günümüzün genç dünyasının çokrenkli resmini çiziyor.”

0
2047
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage