12 MART, SALI, 2024

Frankofon Film Festivali 21 Mart’ta Başlıyor

Frankofon Film Festivali, uzun zamandır beklenen ve Fransızca sinemanın en iyi örneklerini bir araya getiren seçkisi ile 21 Mart-30 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin 2024 seçkisi Frankofon sinemanın başyapıtlarının yanı sıra etkileyici belgeseller ve yenilikçi bağımsız filmlerden oluşuyor. Festival, Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerde, yeni ve çoğu gösterime girmemiş filmleri izleyicilerle bir araya getirecek. Festivale bu yıl; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Ayvalık, Diyarbakır, Gaziantep, Çanakkale, Lüleburgaz, Eskişehir ve Mersin ev sahipliği yapacak. Festival İstanbul’da (Institut français) 21-30 Mart tarihleri arasında, Ankara’da (Büyülü Fener, Kızılay) 21-29 Mart tarihleri arasında ve İzmir’de (Institut français) 21-29 Mart tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak. Bu yılki festivalin afiş tasarımı ise Selin Nimet Aydın’a ait.

İsviçre, Belçika, Kanada, Lüksemburg ve Polonya Büyükelçilikleri ile ortaklaşa düzenlenen Frankofon Film Festivali, Uluslararası Frankofoni Örgütü’ne üye veya gözlemci olan Fransızca konuşulan ülkelerin kültürlerini ve Fransızcayı tanıtmayı taahhüt ederken, yaratıcılığın, sanatsal ifadenin ve kültürlerarası diyaloğun bir kutlaması olarak gerçekleştiriliyor. Bu ortaklıklar, sanatın ve kültürel çeşitliliğin desteklenmesinde uluslararası iş birliğinin önemini vurguluyor.

Institut français Türkiye’nin Görsel-İşitsel Ataşesi ve etkinlik sorumlusu Florent Signifredi şunları söyledi: “Bu yılki programda Ashkal (Cinemed’de Antigone d’or & Fespaco’da Etalon d’or), Les filles d’Olfa (Oscar’a aday gösterildi), Chien de la casse (Fransa’da birçok ödül kazandı) ve Pacifiction (Césars’ta iki ödül kazandı) gibi birçoğu daha önce Türkiye’de hiç gösterilmemiş ödüllü filmler yer alıyor. Programın ötesinde, festival her şeyden önce Fransızca konuşulan dünyayı paylaşmak için keyifli bir fırsat.”

Frankofon Film Festivali 2024 Seçkisi:
Ashkal, l'enquête de Tunis, 2023, Youssef Chebbi
Divertimento, 2023, Marie-Castille Mention-Schaar
Chien de la casse, 2023, Jean-Baptiste Durand
Falcon Lake, 2022, Charlotte Le Bon
Les filles d'Olfa, 2023, Kaouther Ben Hania
İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali seçkisi
Laisser-moi, 2023, Maxime Rappaz
La Fiancée du Poète, 2023, Yolande Moreau
Jules au pays d'Asha, 2023, Sophie Farkas Bolla
Respire, 2023, Onur Karaman
Le petit Nicolas - Qu’est-ce qu’on attend pour être heureux?, 2022, Amandine Fredon ve Benjamin Massoubre
Doppelgänger. Sobowtór, 2023, Jan Holoubek
Pacifiction, tourments sur les îles, 2023, Albert Serra

​Festival programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Filmlerin biletlerini gösterim mekânlarından satın alabilirsiniz.

0
810
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage