28 MART, PERŞEMBE, 2024

“Filozof Çocuk”tan Hiç Korkmadan Yaşamak Mümkün mü?

Fransız düşünür ve yazar Oscar Brenifier’in çocukları hayatı değişik açılardan sorgulamaya davet ettiği “Filozof Çocuk” serisinin endişe, kaygı ve korku duygularına dikkat çektiği kitabı Hiç Korkmadan Yaşamak Mümkün mü?, Fred Benaglia’nın resimleriyle ve Zeynep Büşra Bölükbaşı’nın çevirisiyle Tudem Yayınları’ndan çıktı.

“Filozof Çocuk” kitapları, kendileriyle ve dünyayla ilgili önemli sorular soran tüm çocuklar için bir düşünme pratiği sunarken, kalıplaşmış yanıtlar yerine eleştirel olanları tercih eden yetişkinler için ise bir rehber oluyor. Brenifier bu kitabında da çocuklardaki endişe, kaygı ve korku duygularına dikkat çekiyor.

“Korkmamak mümkün mü? Tehlikesiz bir dünyada yaşayabilir miyiz? Cesur olmayı öğrenmeli misin?” gibi küçüklerin zihinlerini kurcalayan büyük soruları düşüncelerle oynamak ve görünenin arkasına çocuk gözüyle bakmak için masaya yatırıyor. Hayatı, uçsuz bucaksız büyük bir oyun alanına benzeten Brenifier, yaşama dair ufuk açıcı sorular aracılığıyla taze beyinleri doğru düşünmeye yönlendiriyor.

0
480
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage