28 MART, PERŞEMBE, 2024

Ferda Art Platform’dan İki Yeni Sergi: “Hafif Metal” ve “Bilinmeyen Bir Yer”

Ferda Art Platform, Seydi Murat Koç’un “Hafif Metal” sergisini Ana Salon’da, Nisan Talaz’ın “Bilinmeyen Bir Yer” sergisini ise Proje Alanı’nda 27 Nisan’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Prof. Marcus Graf’ın küratörlüğünü üstlendiği, Seydi Murat Koç’un “Hafif Metal” başlıklı kişisel sergisi, doğa ile insan arasındaki ilişkiyi merkezine alarak, bizlerin doğanın bir parçası mı yoksa üzerinde mi olduğumuzu sorgulatan, düşündürücü bir bakış açısı sunuyor. Sanatçı, metal plakalar üzerindeki resimler ve üç boyutlu heykeller aracılığıyla, kültürel ve ontolojik soruları ele alırken, izleyiciyi çevremizdeki yaşam formları ve insan uygarlığı arasındaki bağlantıları düşünmeye davet ediyor. Sergi, sanatçının estetik ve biçimsel olarak zengin çalışmalarıyla, insanın doğadaki yerini ve çevresiyle olan ilişkisini yeniden değerlendirme fırsatı sunuyor. Sergide sanatçı farklı teknikler üzerinden doğa ve insan ilişkisini sorguluyor.

Seydi Murat Koç yeni sergisi hakkında şunları söylüyor: “3 yıldır üstüne çalıştığım yeni serim Light Metal, hem iki boyuttan üç boyuta geçiş yaptığım, hem malzemenin olanakları üstüne daha çok araştırma yaptığım, kendimi de malzemeyle de sınadığım bir dönemin eseri. Tematik olarak önceki serilerimde yer alan doğa, insan çatışması yine benim için odak niteliği taşıyor. Bir insan ideali olarak ‘kusursuz güzellik’ etrafında dönen doğallık, yapaylık tartışması ise yine bu ana odağımla ilişkili bir ikincil tema.”

Nisan Talaz’ın seramik çalışmalarından oluşan “Bilinmeyen Bir Yer” sergisi, Ferda Art Platform Proje Alanı’nda izleyiciyle buluşuyor. Tabiatın eşsiz ve özgün yaratılarını kendine ilham kaynağı alan Nisan Talaz, üretiminde gördüğü ve hayal ettiği tüm alanlardaki formları dönüştürerek doğaya uyumlu yeni formlar üretiyor. Doğanın en yalın ve formsuz parçalarından biri olan kil, sanatçının hayal dünyasını şekillendiriyor ve ortaya alışılmışın dışında mimari formları anımsatan eserler ortaya çıkıyor. Sanatçının doğa ile uyumlu manzaraları görmek ve içinde yaşamak hayali ile yarattığı seramik eserler tıpkı doğal formlar gibi ham ancak incelikli bir estetiğe sahip.

Künye:
1. Nisan Talaz “Bilinmeyen Bir Yer” , Yeniden Geldim Dünyaya, 2022 Şamotlu kil, elle şekillendirme 27 x 25 x 43 cm
2. Nisan Talaz “Bilinmeyen Bir Yer” , Kalabalıklar İçinde, 2024 Stoneware kil, elle şekillendirme 50 x 40 x 14 cm
3. Seydi Murat Koç “Hafif Metal”, Dünyanın Düşmanı Serisi I, 2024 Enemy of the World I, 2024 Alüminyum üzerine yağlı boya Oil on aluminium 150 x 33 x 33 cm
​4. Seydi Murat Koç “Hafif Metal", Mutasyon Serisi III, 2024 Mutation Series III, 2024 Alüminyum üzerine yağlı boya Oil on aluminium 180 x 104,5 cm

0
589
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage