19 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2021

Fatoş İrwen’in İlk Kişisel Sergisi “Olağan Zamanın Dışında”

Depo ve Karşı Sanat Çalışmaları, Fatoş İrwen’in “Olağan Zamanın Dışında” başlıklı ilk kişisel sergisini 20 Mayıs - 27 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor. Küratörlüğünü Ezgi Bakçay ve M. Wenda Koyuncu’nun üstlendiği sergi sanatçının yıllara yayılan kesintisiz üretim sürecine, malzeme çeşitliliğine ve kavramsal çok katmanlılığına odaklanıyor.

Video, fotoğraf, kâğıt, tekstil ve tuval işlere, yerleştirmeler, nesneler ve metinlerin eşlik ettiği serginin gövdesini tanıklık, adalet ve merhamet kavramları oluşturuyor. Sergi, Fatoş İrwen’in tüm yaşamına eşlik eden sanatsal deneyimini izleyiciyle buluşturuyor. Sanatçı tarihine ve coğrafyasına, kendine ve ötekine, merhamete ve zorbalığa tanıklığını bedeniyle kaydetmiş; olağanüstü hâlde yaşamaya alışmış halklara armağan ediyor.

Fatoş İrwen’in “Olağan Zamanın Dışında” başlıklı ilk kişisel sergisi 20 Mayıs - 27 Haziran tarihleri arasında Depo ve Karşı Sanat’ta eş zamanlı olarak ziyaret edilebilir.

Künye: "Duvar' - Zaman kayıtları", 2019-2020, 5 Nolu Diyarbakır Cezaevi'nin Duvar Katmanları (Değişen ebat ve boyutlarda, ilaç kutuları üzerine diş macunu) / "Wall' - Time records", 2019-2020, wall layers of Diyarbakır Prison No: 5 (toothpaste on medicine packages, in various dimensions)

0
2141
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage