11 HAZİRAN, CUMA, 2021

Fatma Nur Kaptanoğlu’ndan İki Uzun Öykü: “Ateşten Atlamak”

Fatma Nur Kaptanoğlu’nun er ya da geç verilmesi gereken sınavlara, geçilmesi gereken sınırlara ve geleceğe yol alırken arkada kalanlara dair kaleme aldığı iki uzun öyküden oluşan yeni kitabı Ateşten Atlamak, Can Yayınları’ndan çıktı.

Kaptanoğlu’nun kitaba adını veren "Ateşten Atlamak" adlı öyküsünün anlatıcısı biricik sırrını artık içinde taşıyamazken, "Daha Uygun Bir Kader"in başkarakteri kendi yıkıcı duyguları ve ardından gelen pişmanlıkla yüzleşiyor. Bu iki öykü, küçük yerlere sığmayan hayatlar, elden kaçan, denetlenemez duygular, sıkışmışlık hissi, insanın korkularına karşın engel olamadığı kendini aşma dürtüsü hatta taşma hâli gibi ortak temalara sahip. İkisinde de başkarakterler zorlu bir sınav vermek zorunda kalıyor; gerek yakın çevreleri ve toplum gerekse kendi kaygılarıyla gelen sınırlar karşısında tavır almaya itiliyorlar.

“Sıra üçüncü ve son atlayışımda. Derin bir nefes alıp ilk adımımı atıyorum ateşe doğru. Bu kez biraz daha yükseğe zıplıyorum, ateşin değip geçen sıcaklığı siyah pantolonumun bileklerimi açıkta bırakan kısalığından sızıyor vücuduma...”

0
1519
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage