23 ŞUBAT, CUMA, 2024

Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin’in “Untraditional” Sergisi Anna Laudel İstanbul’da

Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin’in içinde yaşadığımız kültürden ve geçmişten beslenerek, kalıpların ötesinde derinlemesine bir düşünsel deneyim sunan “Untraditional” başlıklı sergisi, 1 Mart- 28 Nisan tarihleri arasında Anna Laudel İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

Çocukluklarını Kütahya’da birlikte geçiren Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin, yaşadıkları kentin kültürel hafızasından esinlenerek, seramik sanatını modern tasarım ögeleri ile yeniden yorumluyor. Sanatçı ikilisi, seramiğin hassas ve kırılgan doğasına rağmen, edebi ve görsel kültürden günümüze aktarılan güçlü dokuları benimseyerek zıtlıklar arasında bir denge kurmayı hedefliyor.

Sergi, Erken Cumhuriyet dönemi yağlı boya eserlerinden İznik çinilerine, geleneksel kadın motiflerinden seramik sanatına uzanan geniş bir imgelem havuzundan besleniyor. Modern ve çağdaş figürlerle kurduğu bağlantı ile yeni semantik katmanlar tasarlayan sergideki eserler iki sanatçının geleneksel sanat anlayışını sorgulayarak ve izleyiciye alışılmışın dışında bir düşünsel deneyim sunuyor. Sergi, eleştirel düşünceye sahip sanatçıları övgüyle selamlarken, izleyiciye tanıdık ama bir o kadar da kendine özgü bu yeni ifade biçiminin parçası olma fırsatı veriyor.

Künye:
1-2. Ertuğrul Güngör & Faruk Ertekin, Bring My Flower, 160x160x2,8 cm
3-4. Ertuğrul Güngör & Faruk Ertekin, Rise like a sun, 120x160x2,8cm​

0
1870
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage