28 HAZİRAN, SALI, 2022

Erdem Aksakal’dan Hayalsiz Beyaz Yakalılara: “Çok Çalışıyoruz”

Mezeleri Güzel kitabıyla tanınan, kendini “iş hayatı anlatıcısı” olarak adlandıran Erdem Aksakal’ın hayalsiz beyaz yakalılar için kaleme aldığı kişisel özgürlük rehberi Çok Çalışıyoruz, Doğan Kitap’tan çıktı.

Aksakal kitapta, hapishane metaforuyla anlattığı iş hayatına, yüksek plazalara, hapishanede olup hapishaneyi bilmeyen beyaz yakalılara sesleniyor ve birdenbire ofis yöneticileri koğuş ağalarına, öğlen yemekleri atılan voltalara dönüşüyor. Çok Çalışıyoruz, plazalarda geleceksiz, ümitsiz, hayalsiz bir şekilde ömür çürütenler için bir başucu kitabı.

“Ne olacağız biz? Yeni nesil beyaz yakalılar olarak görünüşte iyi eğitimli, pek bilgiliyiz, her konuya hâkimiz. Bilmediğimizi de öğrenebilecek kapasitedeyiz. İstenen görevi adeta bir sporcu çevikliğinde, harekât ordusu kararlılığında tamamlarız. İş kendi kaderimizi çizmeye gelince, yolumuzu bir türlü bulamayız. Bulamadık da zaten, kaybolduk gittik. İşte bu kitabı yazarken amacım beyaz yakalıların içinde dolaştığı labirentlerin karanlık ve çıkmaz hallerini çizmek, kendim gibi kaybolmuş arkadaşlarımla derdimizi paylaşmaktır. Daha da ötesi bir çıkış yolu keşfetme çabasıdır. Bildiğim yolları ortaya döküp umut ve ferahlama aramaktır. Kaybolmuş olmak 16 moral bozucu, kabul. Öte yandan kaybolduğumuzu kabul etmek, yolu yeniden bulmanın ilk adımı. İstikametimizi bilelim ki en azından direksiyon hâkimiyetimizi koruyalım, son sürat ters yöne gitmeyelim.”

0
1999
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage