09 OCAK, PAZAR, 2022

Engin Beyaz’ın “Sanal Kütüphane” Sergisi Galeri Diani’de

Galeri Diani, sanatçı Engin Beyaz’ın “Sanal Kütüphane” başlıklı kişisel sergisini 15 Ocak - 03 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

Bulunduğu ortama toplumsal açmazlara kendine özgü bakışıyla sanat üretme çabasındaki bir sanatçı olan Engin Beyaz, İstanbul öncesi yaşadığı ortam gereği daha çok topluma açık kalabalıkların kullandığı mekânları sergi alanı olarak seçerek yaptığı yerleştirmelere toplumu ve izleyiciyi de dahil ediyor. Sanatçı yalın gibi görünen işleri hayatın ince yerlerine dokunarak toplumda farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Sanatçı 2021’de Galeri Diani ile katıldığı Contemporary İstanbul fuarında “Sanal Kütüphane” üst başlığındaki eserlerini izleyicinin beğenisine sundu. Beyaz eserlerinde geçmişin kütüphanelerini güncel sanal kütüphanelerle, geçmiş ideaları güncel idealarla örtüştürürken geçmişin mitleriyle güncel mitler arasında köprüler kuruyor. Eserlerinin çoğunda Platon’un mağarasını ve buna bağlı idealar dünyasını katmanlı ve espası güçlü sarı pleksiglas bir yuvarlakta hissediliyor. Sergide sanatçının doğu ile batı, geleneksel ile çağdaş, ütopya ile distopyayı bir arada kullandığı, çağdaş malzemeler ve teknikle ürettiği eserleri yer alıyor.

Zoran Zivkovic, 2003 yılında Dünya Fantezi Ödülüne değer görülen Başka Zaman Kütüphaneleri adlı eserinden derinden etkilenen Beyaz, bu eserin Zoran Zivkovic’in “Kitaplar kadınlara (insanlara) kadınlar şehirlere benzer onlar aslında boştur biz onları zamanla tanıdıkça ve yaşadıkça, okudukça doldururuz” satırlarından etkilenerek eserlerinde asetattan yaptığı kitapların içlerini boş bırakıyor. İçlerini düşlerle doldurmayı da izleyicilere bırakıyor.

​Engin Beyaz’ın “Sanal Kütüphane” başlıklı kişisel sergisi 15 Ocak - 03 Şubat tarihleri arasında Galeri Diani’de görülebilir. Ayrıca 22 Ocak tarihinde sergi üzerine bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

0
1154
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage