14 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2021

Emin Alper’in Yeni Filmi “Balkaya”nın Çekimleri Temmuz’da Başlayacak

Tepenin Ardı, Abluka ve Kız Kardeşler filmleriyle ulusal ve uluslararası pek çok festivalde ödüller kazanan Emin Alper’in Balkaya isimli yeni filminin çekimleri temmuz ayında başlayacak. Başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un paylaşacağı filmin oyuncu kadrosunda Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci ve Nizam Namidar yer alacak.

Alper’in yazıp yönettiği dördüncü uzun metraj projesi olan Balkaya’nın çekimleri ağırlıklı olarak Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde yapılacak. Balkaya politik ve psikolojik gerilim türlerinin unsurlarını bir araya getirecek. Film bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Balkaya kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmelere odaklanacak.

Emre, Balkaya kasabasına yeni tayin olmuş çiçeği burnunda bir savcıdır. Kendisini bekleyen işlere büyük bir ciddiyetle sarılan Emre başta belediye başkanı Selim Bey olmak üzere, kasaba eşrafı tarafından büyük bir saygıyla karşılanmıştır. Ancak bütün bu hoş karşılanmaya rağmen ilk günden itibaren birtakım gariplikler ve gerginlikler yaşanır. Kasabada ciddi bir su sorunu vardır. Sualtı mağaralarından gelen yer altı suyunun kullanılması çevre kurulları ve mahkemelerce yasaklanmıştır. Selim’in belediye başkanı olarak en büyük projesi bu meseleyi çözmek ve modern borularla yer altı sularını kasabaya bağlamaktır. Susuzluktan kırılan kasaba bu projenin hayata geçmesini beklemektedir. Fakat kasabada Selim’e karşı ciddi bir muhalefet de vardır. Bu muhalefetin öncüsü, yerel gazetenin sahibi Murat’tır. Emre, Murat’ın kendisini belediye başkanına karşı kışkırtma çabalarına temkinli yaklaşır. Nitekim birkaç hafta içinde yerel seçimler yapılacaktır ve Emre bu seçimlerde herhangi bir tarafın yanında görünmek istememektedir. Emre, siyasi çekişmelerde taraf olmak istemese de ona karşı yükselen homurtular, onu yavaş yavaş Murat'la ittifak yapmaya zorlar ve genç savcı kısa süre sonra kısır bir döngü içinde sıkışıp kalır.

​Vizyon tarihi henüz belli olmayan Balkaya filminin yapımcılığını Nadir Öperli, görüntü yönetmenliğini Christos Karamanis, yapım tasarımını ise Nadide Argun van Uden yapacak. 

0
2190
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage