06 ARALIK, PAZAR, 2020

Ekin Su Koç Kişisel Sergisi “Altbau” ile Anna Laudel Düsseldorf’ta

Ekin Su Koç’un antroposen çağında kimlik, cinsiyet, insan ve doğa arasındaki ilişki gibi kavramlara referans veren kişisel sergisi “Altbau”, Anna Laudel Düsseldorf’ta ve çevrim içi olarak sanatseverlerle buluşuyor.

Adını Türkçede “eski apartman” anlamına gelen “altbau” kelimesinden alan sergide Ekin Su Koç, Türk göçebeleri tarafından işlenmiş tarihi el yapımı kumaşları, Berlin’in tarihi alçı motifleriyle bir araya getirerek sanat tarihiyle bir bağlantı kuruyor; bu ince dengeli kompozisyonları günlük hayatın feminist anlatıları olarak yorumluyor.

Koç, arkeolojik bir buluntu hissi uyandıran alçıların üzerine uyguladığı geleneksel Türk kumaşları ve dekoratif motiflerle, zıt malzemelerin güzelliğini ve estetik gücünü vurguluyor. Aynı zamanda yarattığı bu arkeolojik bulgularla ait oldukları, tüm cinsiyetlerin ve kültürlerin birlikte eşit şekilde yaşadığı ütopik bir dünyaya referans veriyor.

6 Kasım’da açılan “Altbau” adlı sergisiyi 16 Ocak 2021 tarihine kadar Anna Laudel Düsseldorf’ta ve çevrim içi olarak buradan ziyaret edebilirsiniz. 

0
3121
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage