07 KASIM, PERŞEMBE, 2019

Edebiyat ve Gündelik Hayat

Seval Şahin, Didem Ardalı Büyükarman ve Banu Öztürk tarafından ilki 2012’de “Edebiyatımızın Üvey Evladı Polisiye Edebiyat” adıyla başlatılan “Edebiyatın İzinde” sempozyum dizisi bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. 22-23 Kasım 2019 tarihlerinde Beyoğlu Aynalıgeçit’te gerçekleşecek sempozyun, iki gün boyunca birçok konuşmacıyı ağırlayacak.

Edebiyat tarihinde kıyıda kalmış, üstüne pek düşünülmemiş konuların peşine düşüldüğü ve Bağlam Yayınları’nın iş birliğiyle düzenlenen festivalin bu yılki konusu “Edebiyat ve Gündelik Hayat”. Sempozyuma Oya Baydar, Banu Özyürek, Murat Özyaşar ve Doğan Hızlan başta olmak üzere birçok yazar ve araştırmacı isim katılacak.

“Edebiyat ve Gündelik Hayat” sempozyumunun açılışı 22 Kasım Cuma günü saat 10:00’da Ali Şükrü Çoruk tarafından yapılacak konuşmayla gerçekleştirilecek. Ardından Çilem Tercüman, Didem Ardalı Büyükarman, Veli Uğur, Kübra Kuru, Fatma Barbarosoğlu, Gül İrepoğlu, Oya Baydar, Tülin Ural, Hilmi Tezgör ve Sema Baycanlar gün boyunca çeşitli başlıklar altında konuşmalarını gerçekleştirip bildirilerini sunacak.

Sempozyumun ikinci günü 23 Kasım Cumartesi saat 12:00’da yapılacak oturumla başlayacak. Ömer Türkeş’in moderatörlüğünde Banu Özyürek, Murat Özyaşar ve Zeynep Kaçar “Kurguda Gündelik Hayat” üzerine konuşacaklar. Ardından Doğan Hızlan, Ekrem Işın, Hakan Kaynar, Sevan Değirmenciyan, Didem Ardalı Büyükarman, Bahadır Vural, Seval Şahin ve Sevcan Tiftik bildirilerini sunmaya devam edecek.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek sempozyum için rezervasyona gerek yoktur. Bilgi için edebiyatsempozyumlari@gmail.com adresi ile iletişime geçilebilir.

​Aynalıgeçit: Meşrutiyet Cad. Avrupa Pasajı, Kat: 2 Beyoğlu

0
1672
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage