15 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2022

“Doğal Afet” ve “Kuşlar” KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun bu haftaki programı kapsamında Germinal Tiyatro’nun Doğal Afet’i ve Semaver Kumpanya’nın Kuşlar oyunu tiyatroseverlerle buluşacak.

Nilperi Şahinkaya’nın tek kişilik oyunu Doğal Afet 17 Ağustos Çarşamba akşamı, Aristofanes’in klasik eserini modern bir uyarlama ve sahnelemeyle, kalabalık bir kadroyla yeniden sahneye taşıyan Kuşlar oyunu ise 18 Ağustos Perşembe akşamı KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Nilperi Şahinkaya’nın rol aldığı Germinal Tiyatro yapımı Doğal Afet oyununun yönetmenliğini Ahmet İlker Ergin üstleniyor. ABD’de oyunları en çok sahnelenen yazarların başında gelen Lauren Gunderson’un 2018’de kaleme aldığı Doğal Afet, izleyiciyi inişli çıkışlı bir hikâyeye sürüklerken aynı zamanda türlü hesaplaşmalarla da baş başa bırakıyor.

Aristofanes’in en bilinen oyunu ve en önemli dünya klasiklerinden biri olan Kuşlar, Semaver Kumpanya yorumuyla sahnelenecek. Yavuz Pekman’ın uyarladığı, Volkan M. Sarıöz’ün yönettiği oyunun kadrosunda Asena Ersoy, Begüm Nil Kutluay, Caner Coşkun, Cansu Saka, Enes Yavuz, Evren Canbulat, Muhammed Türkoğlu, Mehmet Konu, Metin Alpargun, Mertcan Ertürk, Nisan Yenigül, Nur Güven, İbrahim Selim, Saniye Samra, Sarp Aydınoğlu, Serkan Keskin, Selen Şenay, Sercan Gedik, Sibel Altan ve Uğur Senkeri yer alıyor. Semaver Kumpanya’nın Kuşlar yorumu, komedyanın özünde bulunan taşlama, doğaçlama, müzik ve dans kullanımı gibi unsurları, bize ait geleneksel komedi türlerindeki karşılıklarıyla yeniden ele alıyor.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu Programı:
17 Ağustos - Doğal Afet / Germinal Tiyatro
18 Ağustos - Kuşlar / Semaver Kumpanya
23 Ağustos - Yaşamaya Dair / Dostlar Tiyatrosu
24 Ağustos - Kral Übü / Sarı Sandalye
25 Ağustos - Eylül / SıfırPozitif
31 Ağustos - Baba Kız / Müjdat Gezen Tiyatrosu
1 Eylül - Fanatik / Siyah Beyaz ve Renkli
2 Eylül - Biraz Eksik Yaz Gecesi, Biraz Fazla Rüyası / Kumbaracı50
7 Eylül - Üçü Bir Arada / Davran Tiyatrosu

​Başlama saati 21.00 olan oyunların biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.​

0
1347
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage