02 MART, CUMARTESİ, 2024

Dijital Deneyim Müzesi Açıldı

İBB iştiraki Kültür A.Ş. tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin en büyük sabit dijital deneyim merkezi Dijital Deneyim Müzesi kapılarını açtı.

Beyoğlu Sütlüce’de konumlanan Dijital Deneyim Müzesi’nde 3 ve 4 boyutlu deneyim olanağı sağlayan tüm teknolojiler için gerekli yazılımlar Türk yazılımcılar tarafından geliştirildi. İBB Kültür A.Ş. Dijital Deneyim Müzesi’nde TUCE Investment iş birliği ile yaratıcı konsept içerik tasarımları Project İstanbul imzası taşıyor. Kapsayıcı deneyimi desteklemek üzere inşa edilen tüm bu teknolojiler, her yaştan ziyaretçinin müzeyi her ziyaretinde farklı ve eşsiz bir deneyim yaşaması için tasarlandı.

​Dijital Deneyim Müzesi, dijital teknolojiler ve multidisipliner yaklaşımla hazırlanan etkileşimli sergiler ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Müze ile ziyaretçilere dinamik bir öğrenme ortamı sağlamak ve etkileşimli teknoloji deneyimini tam anlamıyla sunabilmek hedefleniyor. Bu doğrultuda; dijital medya, sanal ve artırılmış gerçeklik, dokunmatik ekranlar gibi farklı etkileşimli teknolojik ögelere yer veriliyor. Bu teknolojilerin başında “Yapay Zekâ”, “Sanal Gerçeklik”, “Etkileşimli Ekranlar”, “Kızılötesi” ve “Derinlik Algılama Sensörleri” bulunuyor. Haftanın her günü ziyarete açık olan Dijital Deneyim Müzesi, aynı zamanda Night Shift (gece seansı) ile ziyaretçilere teknolojinin, kültür ve sanatla iç içe geçtiği bir atmosfer sunuyor. Ayrıca İBB Kültür A.Ş.’nin kısa süre önce başlattığı “Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması”nda seçici kurul tarafından seçilen eserler müzede sergilenecek.

0
2214
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage