30 EKİM, PAZARTESİ, 2023

“Dans Adrenalin” 4 Kasım’da Prömiyer Yapacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi - Modern Dans Topluluğu MDTistanbul’un beş parçadan oluşan Dans Adrenalin adlı programı, 4 Kasım tarihinde Atatürk Kültür Merkezi - Tiyatro Sahnesi’nde prömiyer yapacak.

Dans Adrenalin programında; önceki sezonlarda MDTistanbul ile çalışmış Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in yeni parçası Seni Görüyorum, MDTistanbul sanatçılarından Alper Marangoz’un yeni çalışması Bahar ve değişen kastıyla tekrar sergilenecek olan Koz adlı çalışması, topluluğun yeni koreograflarından Ferhat Güneş’in RE-Side adlı kısa filminin sahne uyarlaması olan RESIDE/Düşler 3Kere Görülmeli ve tanınmış birçok dans topluluğunun koreograflığını sürdüren, İhsan Rüstem’in Anikka adlı yeni çalışması yer alıyor. Dans Adrenalin, YARGICI’nın desteğiyle döngüsel tasarım, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm ilkelerine dikkat çekerken, aynı zamanda izleyiciye yeni koreografilerle farklı bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Programın ışık tasarımını Taner Aydın, kostüm ve dekor tasarımını ise Olcay Engin Kaymaz üstleniyor.

Sürdürülebilirlik ve sanatı bir araya getiren bu projede, YARGICI Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in Seni Görüyorum adlı parçasına destek oldu. Bunun yanında, önceki sezonlarında kullanılmayan ürünlerini ve kumaşlarını MDTİstanbul ile yeniden buluşturarak, döngüsel tasarım disipliniyle RESIDE/Düşler 3Kere Görülmeli ve Seni Görüyorum adlı parçaların kostümlerinin hazırlanmasına katkı sağladı. Yapılan bu iş birliği ile “ileri dönüşüm” ve karbon ayak izinin azaltılması hedefleniyor.

Dans Adrenalin, 4 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi - Tiyatro Sahnesi’nde prömiyerini yaptıktan sonra 15 ve 24 Kasım’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda, 28 Kasım’da AKM Tiyatro Sahnesi’nde, 2 Aralık’ta Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda ve 12 Aralık’ta yeniden AKM Tiyatro Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak. Etkinliklerin biletlerine Biletinial üzerinden ulaşabilirsiniz.

0
1083
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage