07 MAYIS, CUMA, 2021

Da Poet’ten Yeni Solo Albüm: “Kendini Bul”

Da Poet, 2011 yılında yayımladığı Poetika albümünden on yıl sonra ilk solo albümü olan Kendini Bul’u bugün dinleyiciyle buluşturdu.

Sony Music Türkiye etiketiyle yayımlanan ve 10 şarkıdan oluşan tamamı pandemi sürecinde kaydedilen Kendini Bul albümü, yıllardan beri gelişimini sürdüren müziğinin üzerine güncel sound’ları harmanlayıp Da Poet’in kendi stilini oluşturduğu bir albüm olarak karşımıza çıkıyor.

Albümün söz ve tüm müzikleri Da Poet'e ait olmasının yanı sıra kalabalık bir düet listesi de bulunuyor. Solo olarak sunduğu “Kendini Bul” ve “Dipsomani” şarkılarının yanı sıra, sert kafiyelerle dolu bir parça olan “Tam Olarak Bu”, Allame'nin güçlü flowlarıyla akarken Barış Demirel'in trompet melodileriyle birleşiyor. Genç yetenek Baneva ile olan “İyi ki Yoksun” ise ters köşe bir aşk şarkısı. Yeraltı Türkçe rap müziğinin güçlü kalemlerinden Karacalı ile “Yine” parçası gündeme ve günlük siyasete sert göndermeler içeriyor. İdil Meşe ile kozmik bir rüya serüvenini anlattığı “Atılgan”da birçok farklı tarza girip çıkarken, Bosphoroots grubundan Levvera ile yaptığı “Yürü Yine Sen”de Dub, Reggae ve Trap'i kendi yorumuyla harmanlıyor. Ayrıca Kayra ile “Son Kez Gibi”, Savai ile de “Meteor” parçaları Da Poet'in alışılageldik çok katmanlı Boombap sound’unu yansıtıyor.

Albümün kapağı, illüstrasyon sanatçısı ve ressam Hemad Javadzade'ye ve kapağın genel düzenlemesi ünlü graffiti sanatçısı Tunc 'TURBO' Dindas'a ait.Albüm, Apple Music’in dünyada yayına açtığı “animated album art (hareketli albüm tasarımı)” çalışmasının Türkiye’de uygulandığı ilk yerli albüm olarak da dikkat çekiyor. Hareketli albüm tasarım çalışmalarının Türkiye’deki ilk örneği olarak Kendini Bul, Da Poet diskografisinde de ayrı bir önem teşkil ediyor.

Albümle aynı adı taşıyan “Kendini Bul” şarkısının Ali Demirel yönetmenliğinde çekilen klibi de Sony Music Türkiye YouTube kanalında izlenebiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=V010VRf9lvc

0
1013
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage