21 EYLÜL, CUMARTESİ, 2019

Ceylan Özgün Özçelik’in “Cadı Üçlemesi” Başlıyor

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ceylan Özgün Özçelik’in yaptığı Cadı Üçlemesi başlıyor. Üç filmden oluşan seri korku-dram türünde bir kısa film olan 13+, deneysel bir belgesel olan 15+ ve bir uzun metraj olan 18+ adlı filmlerden oluşuyor.

Cadı Üçlemesi’nin ilk filmi bir kısa film olarak seyirciyle buluşacak olan 13+. İlk kez kamera karşısına geçen Derya Pınar Ak’ın oynadığı filmde Tuğrul Tülek de yer alıyor. Filmin yapımcılılığını ise Özge Özpirinççi ve Tülin Özen yapıyor.

Üçlemenin ikinci filmi deneysel bir belgesel olarak seyirci karşısına çıkacak olan 15+. Evlilik hayatı boyunca fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmış ve kocalarını öldürmüş üç kadının hikâyesini anlatan 15+, bir cezaevinde geçiyor. Türkiye-Romanya ortak yapımı olan belgesel aynı zamanda Yeni Film Fonu ve Kültür Bakanlığı’ndan da yapım desteği aldı.

Cadı Üçlemesi’nin üçüncü filmi 18+ ise zamansız ve mekânsız bir fantazya. Türkiye-Fransa ortaklığında çekilen uzun metrajlı film, 2017’de Köprüde Buluşmalar Proje Geliştirme Atölyesi Geniuspark VFX Ödülü’nün sahibi oldu. Yönetmenliğini Özçelik’in yaptığı fantastik-kara komedi türündeki film Cannes Residence du Festival’de on iki projeden oluşan kısa listede de yer aldı.

​Cadı Üçlemesi’nin ilk filmi 13+, dünya prömiyerini 52. SITGES Uluslarası Fantastik Filmler Festivali’nde yaptıktan sonra Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nde ve Filmekimi’nde seyirciyle buluşacak.

0
2886
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage