02 EYLÜL, PERŞEMBE, 2021

Cenk Yüksel’den Sosyal Sorumluluk Temalı Sergi “Sesim Resim”

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği yararına düzenlenen sanatçı ve akademisyen Cenk Yüksel’in “Sesim Resim” başlıklı resim sergisi, Beşiktaş Belediyesi'nin sponsorluğunda Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde 3 - 30 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Cenk Yüksel, sergide yer alan 21 resim çalışmasında “susma” “görme” ve “görünme” eylemlerinin bir aktarımı olarak dikkat çekici bir yaklaşım üzerinden kadının toplumdaki kimliğini ve sosyo-kültürel boyuttaki problematik yapıları ele alıyor. Sergide yer alan her bir tabloya ilham olan kadınların hikâyelerini Balçiçek İlter (Televizyon Programcısı, Sunucu) Ece Üner (Haber Spikeri) Sedef Orman (İş İnsanı) Yelda Cumalıoğlu (Destek Medya Grubu Ceo’su) Zeynep Casalini (Ses Sanatçısı) Çiçek Dilligil (Oyuncu) Zeyno Eracar (Oyuncu)Özge Uzun (Televizyon Programcısı, Sunucu) Gülay Özdem (Tv Programcısı, Haber Spikeri, Oyuncu) Seyhan Arman (Oyuncu) Farah Yurdözü (Araştırmacı, Yazar) Dilek Çelebi (Oyuncu) Seda Kement (Oyuncu, Sunucu) Sibel Bağcı Uzun (Hürriyet Gazetesi Yazarı) Selda Terek (Yazar) Banu Yüksel (Yazar, Danışman) Aslı Balcı Şimşek (İç Mimar) Ebru Dönertaş (Tasarımcı) Yeşim Kaya (Gastronom, Sunucu) Özden Ayyıldız (Seslendirme Sanatçısı, Oyuncu) Arzu Aydemir (Seramik Sanatçısı) seslendirdi.

Cenk Yüksel, sergi hakkında şunları söylüyor: “Kadınların toplum içinde yaşadıkları şiddetin boyutları salt fiziksel eylem içinde değildir. Toplum ve aile baskısı altında şiddet gören çoğu kadın kendini savunamamakta ve hatta olanı anlatacak kadar dahi sesini çıkarmasına müsaade edilmemekte ve böylece iyice sessizleştirilmektedir. Ancak, Kadın susamaz, kadın hiçbir güç ve şiddet karşısında susmamalıdır”

​Sosyal sorumluluk temalı sergi olan “Sesim Resim”, 3 - 30 Eylül tarihleri arasında Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir. Ayrıca sergide yer alan tabloların altındaki QR kodlarını okutarak, seslendirilen hikâyeleri dinleyebilirsiniz.

0
2021
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle