12 OCAK, ÇARŞAMBA, 2022

Cem Sonel’in “Bir ve Sıfır İki Eder” Sergisi Anna Laudel’de

Anna Laudel, sanatçı Cem Sonel’in “Bir ve Sıfır İki Eder” başlıklı kişisel sergisini 13 Ocak - 27 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

“Bir ve Sıfır İki Eder” sergisinde Cem Sonel’in dijital tabanlı seri işleri ve grafitileri dahil olmak üzere farklı tekniklerde üretilmiş kapsamlı bir seçki yer alıyor. Sonel, sergide “0” rakamının felsefede mevcut olmama durumu, mutlak anlamda yokluk ve hiçlik anlamına gelen göreli hiçlik üzerine yoğunlaşıyor. Sanatçı sorgulamaları sonucunda ortaya çıkan sanatsal üretiminde ise sokaktan besleniyor.

Çoğunlukla tüketim kültürünü eleştiren grafiti tabanlı işler üreten sanatçının ileri dönüşüm projelerinden murallarına ve “Code of Conquer” başlığı altında bir araya gelen dijital tabanlı seri işlerine kadar uzanan eserleri, varlık ve yokluk kavramları üzerindeki bireysel çatışmasını temsil ediyor. Sonel’in temsilinde varlık ve yokluk iki ayrı kavram olarak değil, birbirlerini var eden ve besleyen kavramlar olarak yer alıyor. Sanatçının yaklaşımında lambaların varlığı, yanma durumundan ya da sönme durumundan daha değerli oluyor. Sanatçı kendisine sorduğu “0’ın hiçlik olarak kabul edildiği günümüz düşünce yapısında, 1 ve 0’ın aynı değerler olduklarını ileri sürmek sizce daha uzlaşmacı bir yaklaşım değil midir?” sorusunu ziyaretçilere yöneltiyor.

​Cem Sonel’in “Bir ve Sıfır İki Eder” sergisini 13 Ocak - 27 Şubat tarihleri arasında Anna Laudel’in Kazancı Yokuşu, 45 adresinde yer alan yeni galeri mekânında ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1. Cem Sonel, İlk Temas_The First Contact, Led panel, mdf üzeri neon boya_Led, neon paint on Mdf, 80 x 220 x 10 cm, 2019
2. Cem Sonel, Loading…, Led panel, Mdf üzeri neon boya, Pleksi_Led, neon paint on Mdf, plexi, 40 x 48 x 8 cm, 2020
3. Cem Sonel, Fetihin İlk Kızı_First Daughter of Conquest, Led Panel, Mdf üzeri neon boya_Led, Neon paint on Mdf, 124 x 96 x 10 cm, 2019
​4. Cem Sonel, Zülküf, Atık Mdf üzeri karışık teknik_Mixed technique on waste Mdf, 80 x 60 cm, 2021

0
2129
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage