06 MAYIS, PAZARTESİ, 2024

Cem Demirer’in Kısa Metraj Filmi “Noksan”ın Fragmanı Yayında

Cem Demirer’in bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek 77. Cannes Film Festivali’nin Semainde de la Critique bölümüne seçilen kısa filmi Noksan’ın fragmanı yayımlandı.

İlk uzun metrajlı filmi Mendirek ile dünya prömiyerini Atlanta Film Festivali’nde gerçekleştiren ve ardından 29. Adana Film Festivali’nden iki ödülle ayrılan yönetmen Cem Demirer’in yapımcılığını Berfin Demirat ile birlikte gerçekleştirdiği kısa filmi Noksan, festivalin Semainde de la Critique bölümünde 20 Mayıs’ta izleyici karşısına çıkacak. Lunaparkta çalışırken yaşadığı içsel bunalımla birlikte farklı insan ve varlıklarla etkileşime giren ana karakteri Mert’in anlam arama çabasını izleyiciye sunan filmde Demirer kameranın ve sinemanın tüm olanaklarını zorlayarak deneysel bir performansa imza atıyor. Mert karakteriyle başrolde olan Haydar Şahin’e, Şencan Aslan, Barış Yılmaz Gündüz, Aydın Erek ve Alev Karaçam’ın eşlik ettiği Noksan bu yılki festival programında Türkiye’yi temsil edecek tek yerli yapım olma özelliğini taşıyor. 

Bu sene 11 uzun ile 13 kısa filmin seçildiği ve Fransız Eleştirmenler Sendikası tarafından yeni yeteneklerin ödüllendirilmesi için 1962’den beri aralıksız gerçekleştirilen Semainde de la Critique seçkisinde önceki yıllarda Ken Loach, François Ozon, Wong Kar Wai gibi isimler yer aldı.

Cem Demirer’in kısa filmi Noksan’ın fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

Ekip Listesi:
Yönetmen, Senarist: Cem Demirer
Yapımcı: Cem Demirer, Berfin Demirat
Oyuncular: Haydar Şahin, Şencan Aslan, Barış Yılmaz Gündüz, Aydın Erek, Alev Kara
Görüntü Yönetmeni: Sebastian Lojo
Sanat Yönetmeni: Gamze Şankaya
Yardımcı Yönetmen: Tuğçe Taşer
Uygulayıcı Yapımcı: Emre Nedim Alkan
Yapım Şirketi: Har Films
​Ortak Yapım Şirketi: A La Deriva Cine Production

0
650
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage