19 NİSAN, PAZARTESİ, 2021

“Çatlak” İstanbul’da İlk Kez 40. İstanbul Film Festivali’nde Seyirciyle Buluşacak

Fikret Reyhan’ın yazıp yönettiği Çatlak filmi İstanbul galasını mayıs ayında 40. İstanbul Film Festivali’nde yapacak. Nizam Reyhan’ın yapımcılığını yaptığı film, festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda Altın Lale için jüri karşısına çıkacak.

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan Çatlak, burada Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu ve kadın oyuncuları Canan Atalay, Elif Ürse, Gülçin Kültür Şahin, Süreyya Kilimci ve Tuğçe Yolcu’ya En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı.

İstanbul’da aynı binada birlikte yaşayan bir ailenin yaşadıklarını anlatan film, tek bir günde geçiyor ve geçmişte ödenmemiş bir borcun aile içinde yarattığı sarsıntıyı ele alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Hakan Salınmış, Hakan Emre Ünal, Tuğçe Yolcu, Süreyya Kilimci, Giray Altınok, Elif Ürse, Mehmet Bilge Aslan, Gülçin Kültür Şahin, Süleyman Karaahmet, Görkem Mertsöz, Emir Ünver, Canan Atalay, Cihat Süvarioğlu ve Taha Bora Elkoca bulunuyor.

​Filmin görüntü yönetmenliğini Macaristanlı yönetmen Márton Miklauzic, yürütücü yapımcılığını Ragıp Türk, uygulayıcı yapımcılığını Cansu Eskiocak, yardımcı yönetmenliğini Serap Aydoğan, sanat yönetmenliğini Meral Aktan yaptı. Ses tasarımı ve miksajı ise Serdar Öngören ve renklerini Jano Fekete imzası taşıyor.

0
1134
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage