26 AĞUSTOS, CUMA, 2022

“ÇARK” Sergisi Açılıyor

Through The Window (TTW) projesi kapsamında hayata geçirilen “ÇARK” başlıklı sergi, Karşı Sanat Çalışmaları ve Koli Art Space seçkileri ile eş zamanlı olarak sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye, Hollanda ve ötesinden queer sanatçı, aktivist, düşünür ve gece çalışanlarını çevrim içi olarak bir araya getiren Through The Window (TTW) projesi dayanışma ve iş birliği olanaklarını geliştirmeyi amaçlıyor. "ÇARK” başlıklı sergi, 2 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında Karşı Sanat Çalışmaları’nda, 3 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında Koli Art Space’de ziyaret edilebilecek.

Through The Window, “ÇARK” ile gördüğünüz anda kendinizi görülmüş hissedeceğiniz bir karşılaşmayı hedefliyor. Farklı disiplinlerden sanatçılar benzer kapsayıcılıklarla ördükleri ağ içinde ve yakınlık kurmayı hatırlatan çeşitlilikleriyle bir araya gelmeyi kutluyor. Sergi kapsamında Koli Art Space ve Karşı Sanat Çalışmaları’nda cevapsız sorulara, boşluklara ve çatlaklara yer bırakan samimi bir sorgulama alanı yaratılmaya çalışılıyor.

Bedenin üretken rolüne ve onun (queer) arzularına hitap eden “ÇARK”, sabit tanımlara meydan okuyan bir tavırla, çeşitli performans araçlarını kullanarak cinsellik ve toplumsal cinsiyetin bir ifadesini, politik bir hareket ve bir duyarlılık olarak queerliği araştırıyor. "ÇARK” kapsamında ayrıca atölyeler, sanatçı konuşmaları ve kapanış partisi de gerçekleştirilecek.

Karşı Sanat Çalışmaları’nda yer alan seçki Melis Bektaş küratörlüğünde Ardıl Yalınkılıç, Emir Erkaya, Metehan Törer, Ünal Bostancı, SPNDEX, Vinita Gatne, Yasemin’in eserlerini bir araya getiriyor.

Elçin Acun ve Yasemin küratörlüğünde gerçekleşen Koli Art Space seçkisinde ise 71 cm canavar travesti Kiki ggNash, Andru Suarez Rojas, Anto Lopez Espinoza, Aroth & DRTY, ceytengri, Damla Şahinbaş, Efe Durmaz, Elçin Acun & Mert Çağıl Türkay, el1fkk, Eloy Cruz del Prado, Elyla, Onur Karaoğlu, Prins Chris, Syntia eserleriyle yer alıyor.

"ÇARK", 2 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında Karşı Sanat Çalışmaları’nda, 3 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında Koli Art Space’de ziyaret edilebilir.

Karşı Sanat Çalışmaları Adres: Asmalı Mescit, İstiklal Cd. No:108, 34430 Beyoğlu/İstanbul
​Koli Art Space Adres: Rasimpaşa Mh, Yurttaş Sk. No:14/A, 34716 Kadıköy/İstanbul

0
3616
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage