19 MART, CUMARTESİ, 2022

Cansen Ercan’ın Yeni Sergisi Evin Sanat Galerisi’nde

Evin Sanat Galerisi, Cansen Ercan’ın yeni çalışmalarından oluşan kişisel sergisini 9 Nisan tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Cansen Ercan, kompozisyonlarında hikâyesel/tematik unsurları kendine saklayarak izleyiciye özgür bir görme alanı sunuyor. Ercan’ın peyzajlarının, portrelerinin yanı sıra figürlü kompozisyonlarının da yer aldığı sergisinde kullandığı gri skala dilinin önemli unsurlarından biri. Konuyu resme bahane eden sanatçı, nesneyi görmezden gelmek yerine resmin diğer unsurlarının içinde sindirip, kurduğu düzene işlevsel hâle getiriyor.

Cansen Ercan resme yaklaşımını şu sözlerle anlattı: “Bir ressamın gözlemlerini biriktirme biçimi diğerlerinden farklıdır; ayıklayarak, ekleyerek, çoğaltarak, yeniden düzenleyerek biriktirir ve bir malzeme hâlline getirir. Bu birikim resimsel, plastik unsurların çevrelediği yüzey üzerinde resim hâlini alır. Bütün hesaplaşmam bahsettiğim bu resimsellik içinde ortaya koyduğum problemlerde ve o problemleri çözerken sunduğum önermelerdedir. Bu anlamda malzeme dile hizmet eder. Plastik değerlerin dışında edebiyata, şiire temel oluşturabilecek unsurları benim işlerimde aramak yanlış olur. Tercihim, izleyiciyle resmin kendi elemanları ve plastik değerler üzerinden ilişki kurulmasından yanadır.”

Cansen Ercan’ın kişisel resim sergisini 9 Nisan tarihine kadar Evin Sanat Galerisi’nde ziyaret edebilirsiniz.

0
1276
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage