10 OCAK, PAZARTESİ, 2022

Bursa’nın İlk Özel Sanat Mekânı İMALAT-HANE “Açık Mekân 3” Sergisi ile Kapılarını Açtı

Bursa’nın ilk özel sanat mekânı İMALAT-HANE, “Açık Mekân 3” başlıklı sergiyle açıldı. Nuri Kuzucan’ın davetiyle bir araya gelen 11 sanatçının video, heykel, resim ve yerleştirme gibi farklı disiplinlerdeki eserlerinden oluşan “Açık Mekân 3” sergisi 9 Nisan’a kadar sanatseverleri bekliyor.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan, kurucu direktörlüğünü Bora Gürarda’nın, sanat danışmanlığını ise Murat Alat’ın üstlendiği İMALAT-HANE, Bursa’da güncel sanat eserlerinin üretimine, sergilenmesine ve tartışılmasına imkân yaratmayı amaçlıyor. Alternatif bir sanat rotası yaratmak için hayata geçirilen İMALAT-HANE, sanat için yerel ile küresel olanın iç içe geçtiği merkez dışı bir durak olmayı hedefliyor. İMALAT-HANE’nin hedefleri arasında ayrıca eser üretimi için genç sanatçılara kaynak yaratmak ve sergileme alanı açmak; kapsamlı programıyla aynı zamanda bir eğitim kurumu rolü üstlenmek ve tüm bunlar aracılığıyla Bursa’yı mevcut sanat ağına entegre etmek yer alıyor. Farklı gereksinimlere ihtiyaç duyabilecek sergiler ve etkinliklere ev sahipliği yapacak olan İMALAT-HANE’de seminerler, eğitim programları, gösterimler ve atölyeler de katılımcılarla buluşacak.

“Açık Mekân 3” sergisi Murat Akagündüz, Suat Akdemir, Nermin Er, Deniz Gül, Ali Kazma, Nuri Kuzucan, Sinan Logie, Seçkin Pirim, Kemal Seyhan, Canan Tolon ve Nil Yalter’in, kimi İMALAT-HANE için özel olarak üretilmiş, kimi ise izleyiciyle ilk defa buluşacak video, heykel, resim ve yerleştirme gibi farklı disiplinlerdeki eserlerinden oluşuyor. Nuri Kuzucan’ın davetine cevap veren sanatçıların oluşturduğu sergiler dizisi “Açık Mekân”, sanatçıların dünyanın karmaşasına verdikleri farklı cevapların koreografisini ortaya koyuyor. “Açık Mekân”, içerisi ve dışarısı diye ikiye ayrılmış, çift kutuplu mekânı birleştirmeyi, süreklilik olarak tesis etmeyi amaçlıyor. Duyguların, düşüncelerin devindiği, alışkanlıktan ötürü “içimiz” dediğimiz mekânla bedenimizin yuvalanıp hareket ettiği, “dışarısı” diye bildiğimiz mekânın aynı şeyin farklı yüzleri olabileceği fikrinden yola çıkan seri, bu farklı yüzlerin birbirlerine dolandıkları noktaları gözler önüne seriyor.

İMALAT-HANE’nin “Açık Mekân 3” başlıklı açılış sergisini 9 Nisan tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Işıktepe BOSB Mahallesi Kırmızı Cad. No: 1/3C Nilüfer/Bursa

0
1157
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage