29 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2022

Burak Kaçi’nin “Freak Mythology” Sergisi Tuhafier’de

Burak Kaçi’nin birbirini tamamlayan performans gösterileri ve fotoğraflarından oluşacak, bir yandan anlatmaya devam edeceği koca bir mitolojinin ilk bölümü olan “Freak Mythology” başlıklı fotoğraf sergisi 29 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Tuhafier’de sanatseverlerle buluşuyor.

Fotoğraf sanatçısı ve kostüm tasarımcısı Burak Kaçi’nin Tuhafier küratörlüğünde gerçekleşecek “Freak Mythology” başlıklı sergisi bir “ucubenin” bulanık belleğinde gezintiye çıkarken; kimlik, kolektif bilinç ve aidiyet kavramlarına dair bir kuir okuma yapıyor. Sanatçı için oldukça kişisel bir temellendirmesi olan sergi, izleyiciye sanatçının büyüdüğü komünal Ermeni kültüründen nasıl etkilendiğini ve bu kültürün kendisinde yarattığı konservatif mücadeleleri aşmak için birey, cinsiyet, din ve aile kavramlarını nasıl yeniden yorumladığını gösteriyor.

Hem kişisel hem de toplumsal hafızanın görsel bir hikâyesi olan sergi, izleyiciye “ucubenin” içinde yaşadığı tekinsizliği deneyimleme fırsatını sunuyor. İzleyici karanlık, huzursuzluk ve kendine yabancılaşmayı; kutlama, cesaret ve kendini ifade etmenin yeni yollarıyla bir arada gözlemleyebilecek. Sergideki işlerin görsel katmanlarını aşarken rahatsız edici karakterler, “ucubenin” tedirgin ve ürkütücü varlığını gösterecek. Sergide benlik/kimlik, din, aile, cinsiyet gibi kavramlar arasında kendini ifade etmeye çalışan karakterler kendilerini ifade edebilecek formlar bulmak için de çoğu zaman şekil değiştiriyorlar.

Burak Kaçi’nin “Freak Mythology” başlıklı fotoğraf sergisini 29 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Tuhafier’de ziyaret edebilirsiniz.

​Adres: Sanayi, Akyol Sitesi Çk 7a, 34415 Kâğıthane/İstanbul

0
1185
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage