19 HAZİRAN, CUMARTESİ, 2021

Body in Perform’dan Podcast Serisi “Body Issue”

Body in Perform, “İçsel Dünyanı Hatırla”/”Remember your Inner World” teması altında ilk etkinlik serisi olan “Body Issue” isimli podcast yayınlarına başladı.

“Body Issue” podcast serisinde 13 farklı ülkeden 13 sanatçı yaratıcı süreçlerine dair deneyimlerini beden politikaları, kültürel kodlar ve performans sanatı üzerinden ele alacak. Her ay bodyinperform Spotify hesabından yayımlanacak podcast serisinin ilk konuğu Brooklyn’de yaşayan-üreten sanatçı Stas Ginzburg, ikinci konuğu üretim sürecine Pakistan’da devam eden görsel düşünür, performans sanatçısı ve yazar Natasha Jozi, üçüncü konuğu göç politikalarını ve kimlik meselesini sürecine dahil eden performans sanatçısı, küratör Hector Canonge oldu.

Üretimlerinde Sovyet Rusya’daki aile hafızasını ve Amerika’daki Yahudi bir göçmen olarak kişisel tarihine odaklanan “Body Issue”nun ilk konuğu Stas Ginzburg, podcast yayınında cinsiyet politikalarından Black Lives Matter’a kadar birçok konuyu performatif süreciyle beraber ele aldı. Podcast serisinin ikinci konuğu Natasha Jozi, Pakistan’daki beden politikalarını ve kolektif hafızayı hem kişisel üretim süreci hem de kurucusu olduğu sanat alanı House Ltd üzerinden dinleyicilere aktardı. Programın üçüncü konuğu Hector Canonge ise Latin Amerika kıtasındaki çoklu kültürel dokudan cinsiyet politikalarına, performans sanatında kolektif ağlarının öneminden COVID-19 ile beraber performans sanatının içine çokça dahil olan dijitalleşmeye kadar birçok konuya odaklandı.

​Hilal Uğur koordinatörlüğünde gerçekleşen ve her ay dinleyiciyle buluşmaya devam eden “Body Issue”, 13 podcast yayınını tamamladıktan sonra performans sanatı üzerine arşiv niteliğinde bir kitap hâline gelecek.

0
1395
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage