09 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2021

BluTV ve Podacto’dan Yeni Proje “Podacto Stüdyo”

BluTV, yeni nesil kulak tiyatrosu Podacto ile Podacto Stüdyo adında yeni bir proje hazırlıyor. Pandemi sebebiyle sahnelerden uzak kalan hem tiyatro sanatçılarına hem de sanatseverlere tiyatro atmosferini yaşatmayı hedefleyen BluTV ve Podacto, Podacto Stüdyo’sunu izleyicilerle buluşturuyor.

Özlenen tiyatro atmosferini dijital ve çağdaş bir formatla izleyicilere sunacak olan Podacto Stüdyo yenilikçi formatıyla ses teknolojisi ve tiyatroyu bir araya getirerek seyircisine eşsiz bir deneyim tattırmayı amaçlıyor. Sanatın her alanı gibi sahne sanatlarının da dijitalleştiği günümüzde, Podacto Stüdyo ile metinlerin ses tasarımlarıyla bir bütün oluşturacağı yepyeni bir performans türü ortaya koyuluyor. Dünyada bir ilk olan formatta izleyiciler, Türk tiyatrosunun en önemli 6 çağdaş yazarının kaleminden çıkan 8 farklı oyunun 3 performans sanatçısı tarafından gerçekleştirilen ses üretim sürecine tanıklık edecek ve 10 tiyatro sanatçısının sesinden oyunları deneyimle fırsatı yakalayacaklar.

Oyunlar çekimlerin gerçekleştiği Babylon’a 360 derece olarak yerleştirilen 14 kamera ve 32 mikrofonla kaydedilecek bunun yanı sana 12 adet iPhone ile çekilen kamera arkası görüntüleri de izleyicilerle buluşacak. Ferit Katipoğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Podacto Stüdyo’nun yapımcılığını Nisan Ceren Özerten ve Faruk Özerten üstleniyor. Performans yönetimini Mihran Tomasyan’ın yaptığı proje de ona performanslarıyla Melih Kıraç ve Selim Cizdan eşlik ediyor. Podacto Stüdyo’da Ahmet Sami Özbudak, Aslı Ceren Bozatlı, Balca Yücesoy, Derem Çıray, Murat Mahmutyazıcıoğlu ve Sami Berat Marçalı’nın eserleri Alican Yücesoy, Aslı İnandık, Ceren Moray, Damla Sönmez, Emir Çubukçu, Serkan Keskin, Sezin Akbaşoğulları, Tülin Özen, Ushan Çakır ve Yağız Can Konyalı’nın sesinden hayat buluyor.

​Podacto’nun BluTV iş birliğindeki yeni alt formatı olan Podacto Stüdyo yakında BluTV’den yayımlanacak.

0
2695
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle