01 HAZİRAN, SALI, 2021

Bir Yaz Tatili Macerası: “Karaburun’un Gizemi”

İrem Almaç Yüce’nin çocukları sürükleyici bir yaz tatili macerasının içine çektiği, dostluğun, dayanışmanın, doğa ve hayvan sevgisinin değerini hatırlattığı kitabı Karaburun’un Gizemi, Ali Çetinkaya’nın resimleriyle Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlandı.

8 yaş ve üzeri okurlara hitap eden Karaburun’un Gizemi, vahşi bir hayvanla bir insan arasındaki sıra dışı bağın ekseninde gelişen olaylarla örülü.

Aile büyükleriyle bir arada olmanın, yazlık arkadaşlarıyla buluşmanın, tavan arasındaki bir odayı düzenlemekten dalından meyve yemeye pek çok güzellikleri keşfetmenin zamanıdır yaz tatilleri. Karaburun’un Gizemi de dört kafadarın yaz tatili macerasını anlatırken, bir yandan da dostluğun, dayanışmanın, doğa ve hayvan sevgisinin değerlerini hatırlatıyor.

“Yazları Karaburun’da buluşan dört kafadar Ela, Rüzgâr, Yağmur ve Eren gizemli bir olaya tanıklık ederler. Çalılıkta gezinen bir karaltı görmeleri, yaşayacakları büyük maceranın başlangıcı olur. Nedir bu karaltı, neden Karaburun’dadır? Çocuklar bu gizemin peşine düşerler ve kendilerini yıllar öncesine uzanan ilginç bir olayın ortasında bulurlar.”

0
911
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage