21 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2021

Bilsart’tan Video Sanatının Doğasına Bakış

Bilsart, Mixer küratörlüğünde gerçekleşen “Lens’21” sergisi kapsamında Ali Şentürk’ün hafif derinlikte açığa çıkan birtakım ihtimaller isimli çalışmasını 30 Nisan tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor. Bunun yanı sıra Fırat Arapoğlu moderatörlüğünde “Video İhtiyacı: Zaman - İmaj Donanımı” başlıklı 21 Nisan (bugün) ve 28 Nisanda olmak üzere iki panelden oluşan çevrim içi konuşma dizisi programı gerçekleştirilecek.

2010 - 2011 yıllarında gerçekleşen Ali Şentürk’ün bu düzenlemesi, iki dolap ve üç videodan oluşuyor. Sağ ve solda bulunan iki dolaptan birincisinde bazen gergin bazen sakin bir şekilde etrafı izleyen gözler, ikincisinde ise kendini stres içinde sıkıp bırakan eller yer alıyor. Son yıllarda neredeyse tüm dünyada tecrübe edilen belirsizlik, tedirginlik ve yeni hayatta kalma stratejileri insanlara alışık olmadığı bir düzensizlik öğretti. Hafif derinlikte açığa çıkan birtakım ihtimaller çalışması, intiharın ilk 5 dakika ve 5 yılı arasındaki kısa zaman diliminin bir duygu dökümü denebilir. Genellikle devlet dairelerinde kullanılan metal evrak saklama dolapların yer aldığı yerleştirmede dolap; soğuk, karanlık ve her türlü sır gibi içerideki olasılıkların saklanılabileceği bir yer işlevi görüyor.

​“Video İhtiyacı: Zaman - İmaj Donanımı” ana başlıklı iki panelden oluşan çevrim içi konuşma dizisi programı Fırat Arapoğlu moderatörlüğünde düzenlenecek. Necmi Sönmez, Alin Taşçıyan, Devrim CK - Alper Şen (Rantistanbul), Hande Şekerciler - Arda Yalkın (ha:ar), Ahmet Rüstem Ekici ve Marcus Graf’ın konuşmacı olarak yer alacağı program Teori ve Pratik başlıklı iki panel şeklinde gerçekleşecek. Teori bölümü 21 Nisan (bugün) saat 16:00’da Pratik bölümü ise 28 Nisan saat 16:00’da yapılacak. Başlangıcından bugüne video sanatının doğasını araştıran panel serisinde video sanatı sanatsal bağlam içinde ve dışında incelenecek.

0
646
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage