11 TEMMUZ, PAZAR, 2021

Bergama Tiyatro Festivali’nin Programından İlk Detaylar Paylaşıldı

Türkiye’deki ve dünyadaki güncel sahne sanatları örneklerini izleyici ile Bergama’nın kendine has atmosferinde buluşturmayı hedefleyen Bergama Tiyatro Festivali, 26 - 29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV), Bergama Ticaret Odası (BERTO) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle BERaBER ve 3dots tarafından düzenleniyor. Bergama ve çevresinden amatör - profesyonel ekiplere alan açan festivalde yer alacak yerli oyunlar belli olurken, kalan tüm detaylar ise önümüzdeki günlerde duyurulacak. İlki 2018 yılında gerçekleştirilen Bergama Tiyatro Festivali’nde katılımcılar Bergama’nın simgeleşmiş mekânlarında kültür, sanat, tarih ve güncel olayların performans sanatları aracılığıyla tartışmaya açıldığı bir atmosferi deneyimleme fırsatı yakalayacaklar.

Ulusal ve uluslararası seçkisinin yanı sıra yerli oyun ve performansların bulunduğu festival programında ayrıca atölyeler ve açık oturumlar da yer alıyor. Festival programı amatör - profesyonel tiyatro üreticileri için sektörleşme süreçlerine katkı sağlayacak bir ortam hazırlanması, sosyal ve kültürel yaşama erişim hakkının herkese eşit sunulması, çocukların ve gençlerin katılımının arttırılması gibi meseleleri odağına alıyor.

Festivalde DasDas’ın çok sevilen oyunu Vahşet Tanrısı, prömiyerini Bergama Tiyatro Festivali’nde yapacak olan Kumabaracı50 yapımı Demiryolu Hikayecileri ile yine prömiyerini festivalde yapacak olan Mekan Artı Berlin ortak prodüksiyonu Uzak gibi tiyatro oyunları izleyicilerle buluşacak. Direktörlüğünü Eren Arıkan’ın üstlendiği festivalde ayrıca farklı disiplinlerden konuklar da yer alacak. Hareket noktası olarak aldığı Büyük Bergama Sunağı’nı sesli mimari ve performanslar ile yeniden yorumlayan Cevdet Erek, bu yorumların ilki olan Bergama Stereo’yu 2019 yılında Ruhrtrienale kapsamında Bochum’da ve Berlin’de Hamburger Bahnhof Müzesi'nde sergilemişti. Sanatçı projenin devamının ilk adımlarını ise festivalde sergileyecek.

26 - 29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Bergama Tiyatro Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1075
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage