29 MAYIS, CUMARTESİ, 2021

Bekir Dadır’dan "Bana Yeni Bir Hayret"

Çöl Bahçıvanı kitabıyla 2018 Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü’nü alan Bekir Dadır’ın yeni şiir kitabı Bana Yeni Bir Hayret, Klaros Yayınları’ndan çıktı.

2020 M. Sunullah Arısoy Şiir Ödülü sahibi de olan ve Dadır’ın şiirleri YasakmeyveVarlıkHürriyet GösteriSözcüklerEvrensel, BirGün Kitap gibi dergi ve gazete eklerinde yayımlandı. Dadır, bu kitabında okuru “bir kez olsun hayret etmeye” çağırıyor.

Bana Yeni Bir Hayret, içerisinde yirmi iki şiir barındıran ve genel hatlarıyla varoluş şiirlerinden oluşuyor. Geçmişten bugüne nedenselliğini sorgulamış insanoğlu için bir benlik rehberi olmayı iddia etmiyor ancak yer yer bazı bölümlerde okura “acaba” dedirtmeyi amaçlıyor. Dadır, şiirlerinde insanın sırtındaki gassalden kalabalıklardaki ezberlenmiş ayak izlerine, dünyayı evi sanıp evsiz kalanlardan yaşadığı yerlerin mezarlarını içinde biriktirenlere, bir geyiğin rüyasındaki şaşkınlık imgelerini toplayan şairden dedesinin odasından aynasını toplayıp gelen yalnızlıklara kadar birçok konuyu aynı eksen içerisinde topluyor.

“biriktirdiğim kuşlar tükendi
gök de yenilerini vermiyor artık
sevgilim gök dağıldı
dağıldı içimde sürü”

​Görsel: Myoung Ho Lee

0
723
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage