22 MART, SALI, 2022

Barış Elçin ve Işıl Çelik’in "Kendi Kendinin Gardiyanı” Sergisi KRANK Art Gallery’de

KRANK Art Gallery, Barış Elçin ve Işıl Çelik’in eserlerinden oluşan “Kendi Kendinin Gardiyanı” başlıklı sergiyi 16 Nisan tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

“Kendi Kendinin Gardiyanı” sergisi Barış Elçin ve Işıl Çelik’in eserleriyle günümüz gerçeklerinde gözetleme uygulamalarının bir iktidar ilişkisi olmaktan çıkarak gündelik bir biçim hâlini almış olmasına odaklanıyor. Sergide yer alan eserler gözetleme eyleminde belli bir asimetrinin giderek kaybolarak, gözetlemenin toplumsallaşma ve yaygınlaşma bağlamlarını ele alıyor.

Foucault, mükemmel gözetlemenin bir kötü niyetlilik bütünü olduğunu söyler; bu düşüncenin gerçekliği su götürmezdir. Ancak sanat, gerçekten daha gerçek bir dünyayla ilgilenir. Bu nedenle “mükemmel gözetlemenin” mümkün olamayacağını ortaya koyar. Çünkü gözetlenen, kendini bakışa veya bakış ihtimaline göre “oldurur”. Bunu yaparken de kendini “öldürür”. İktidarlar devamlılıkları uğruna gözetleyebildikleri ile yetinmeyi tercih ederler. Sanat gözetleyenin gözden kaçırdığını bize asıl gerçeklik olarak ortaya koyar.

​Barış Elçin ve Işıl Çelik’in eserlerinin yer aldığı “Kendi Kendinin Gardiyanı” başlıklı sergiyi 16 Nisan tarihine kadar KRANK Art Gallery’de ziyaret edebilirsiniz.

0
1233
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage