17 ARALIK, PERŞEMBE, 2015

Babaların Elbisesi Hep Gri Mi Olur?

Galeri Zilberman 9 Ocak - 5 Mart 2016 tarihleri arasında Aylin Tekiner’in “Babaların Elbisesi Hep Gri Mi Olur?” isimli sergisini ağırlıyor.

Konusunu, 12 Eylül dönemindeki bir siyasi cinayetten alan proje, yaşananları iki yaşındaki bir kız çocuğunun tanıklığıyla yeniden yorumluyor. Doktora sonrası (post-doc) çalışmalarını Yale School Of Drama’da sürdüren sanatçı Aylin Tekiner, nisan ayında sahneye koyulacak bir deneysel tiyatro ve sergiye hazırlanırken, farklı sanat disiplinlerini bir araya getiren bu projenin ilk aşamasını Galeri Zilberman’da gerçekleştiriyor.

Proje, toplumda infial yaratmak ve darbe sürecini meşru kılmak için art arda işlenen siyasi cinayetlerden birine odaklanıyor. Cinayetin ardından küçük kızın yaşadıkları, gerçek ve hayal, toplum ve birey, görünen ve gizli kalan arasında gidip geldikçe oluşan yeni kurgu bu projenin altyapısını oluşturuyor. Kayadan oyma evler, sığınaklar, derin vadiler, yeraltı yerleşimleri ve tünelleriyle eşine az rastlanır bir coğrafi yapıya sahip olan Kapadokya bölgesi, sadece işlenen cinayetin değil sahneye konan projenin de görsel arka planını oluşturuyor.

0
2093
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage