11 EYLÜL, CUMARTESİ, 2021

Azade Köker’in “Bir Katlin Provası” Sergisi Zilberman’da

Zilberman, Azade Köker’in “Bir Katlin Provası” başlıklı kişisel sergisini 4 Aralık’a kadar Mısır Apartmanı’ndaki ana mekânında sanatseverlerle buluşturuyor.

Köker’in Zilberman’daki beşinci kişisel sergisi olan “Bir Katlin Provası”, sanatçının kadın cinsiyeti, kimliği ve bedenine yönelik sorgulamalarını yansıtıyor. Sanatçının eserlerinde kullandığı görsel referanslar, günümüzde kadına yönelik sıklıkla rastlanan taciz ve şiddet sahnelerini ortaya koyuyor. Sergideki Antik Yunan döneminin ve fütüristik yapıların karanlık izlerini taşıyan heykeller, izleyiciyi bugünden farklı zamanlara götürüyor.

Sanatçının pratiğinden aşina olduğumuz yüzey katmanlama geleneği, bu kez kullandığı kâğıt materyallerde varoluşu, yokluğu ve geçirgenliği birbirine karışmış gizemli formlara yansıyor. Uçucu olduğu kadar hacimli duran bedenler, tepeden inme kimliklendirme süreçlerinin aksadığı noktaları öne çıkarıyor ve cinsiyet sisteminin kurmacalığını belli ediyor. Arafta asılı kalmış hafif kimlikler, arasından süzülüp akabileceği çatlakların izini sürüyor. Sergiye Burcu Pelvanoğlu ve Alev Özkazanç’ın yazıları, Carol J. Adams’ın Etin Cinsel Politikası Feminist - Vejeteryan Eleştirel Kuram başlıklı kitabından bir pasaj, Azade Köker ve Naz Kocadere’nin sohbeti ve Naz Kocadere’nin önsözünün yer aldığı bir katalog da eşlik ediyor.

​Azade Köker’in “Bir Katlin Provası” başlıklı kişisel sergisini 4 Aralık’a kadar Zilberman’da ziyaret edebilirsiniz.

0
2754
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage